De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Garnalenkweker Bas Maassen
in Thailand vermoord

Van onze Rotterdamse redactie

   
 

BAN TALE PANG (Thailand) - De 45-jarige Nederlandse zakenman Bas Maassen is zondagmorgen doodgeschoten in het zuiden van Thailand. Het lichaam van de Nederlander werd gevonden naast een kweekvijver op het terrein van een garnalenkwekerij die de vermoorde zakenman onlangs was begonnen.

Het bedrijf ligt in de buurt van het dorp Ban Tale Pang, in het zuidelijke district Hua Sai.

De Thaise politie heeft in verband met de moord intussen een werknemer opgepakt. Deze man was, samen met een collega, spoorloos sinds het moment van de moord.

De tweede werknemer is nog niet gevonden. Ze waren Maassens enige personeelsleden. De opgepakte man werkte pas drie weken op de garnalenkwekerij.

Het lichaam van de Nederlander werd zondag halverwege de middag (plaatselijke tijd) gevonden. Volgens de politie moet het slachtoffer toen al ettelijke uren dood zijn geweest. Met hoeveel kogels hij is omgebracht, is niet helemaal duidelijk. Politiebronnen spreken van drie kogels, de Nederlandse ambassade in Bangkok houdt het op één.

Over de achtergronden tast de Thaise politie in het duister. Roof wordt als motief niet waarschijnlijk geacht, omdat een bedrag van 80.000 baht (circa 5000 gulden) dat Maassen bij zich had, niet was verdwenen. Ook een gouden halsketting had het slachtoffer nog om.

De Thaise politie houdt ook rekening met een zakelijke rel tussen Maassen en andere garnalenkwekers uit de buurt. De onderlinge verhoudingen met andere kwekers zogeheten zwartetijgergarnalen was slecht. De politie houdt ook rekening met een conflict tussen de twee personeelsleden en Maassen over salarisuitbetaling. Het bedrijf van de Nederlandse zakenman stond er financieel niet best voor.

Bas Maassen woonde een groot deel van zijn leven in Thailand. Hij was er gehuwd geweest en gescheiden. Hij was nadien opnieuw met een Thaise getrouwd. Uit zijn eerste huwelijk had hij twee kinderen.

De garnalenkweek was voor Maassen een vrij recente investering. Hij vestigde zich pas een halfjaar geleden op de kwekerij bij Ban Tale Pang, in de omgeving van de zuidelijke kustplaats Nakhon Si Thammarat.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 21 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.