De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 15 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  RBC grijpt koppositie
na zege op Den Bosch

   
 

door Jeroen Kapteijns DEN BOSCH - RBC Roosendaal heeft door een 1-4 zege op directe concurrent FC Den Bosch de koppositie in Poule A van de nacompetitie gepakt. De ploeg van trainer Robert Maaskant zette de eredivisieploeg in eigen huis lelijk klem en nam met deze ruime zege een voorschot op een terugkeer in de KPN Eredivisie na één seizoen. "De koers is nog lang en ook nog lang niet gelopen", waarschuwde RBC-trainer Maaskant, om daar glimlachend aan toe te voegen: "Maar we hebben wél een tik uitgedeeld."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
RBC Roosendaal heeft door een 1-4 zege op directe concurrent FC Den Bosch de koppositie in Poule A van de nacompetitie gepakt.
Na een seizoen lang afwachtend te hebben gespeeld valt het FC Den Bosch in deze nacompetitie niet licht om het initiatief te nemen. Ook in de sleutelwedstrijd tegen RBC kon FC Den Bosch als thuisspelende eredivisieploeg geen grip krijgen op de wedstrijd.

Zonder bijzonder sterk te spelen was RBC van meet af aan de dominante ploeg. Al in de tweede minuut was Geert den Ouden kansrijk, maar zijn harde schot werd gepareerd door doelman Kris Mampaey. De Belg in Bossche dienst werd daarna nauwelijks op de proef gesteld, terwijl RBC-collega Wim de Ron evenmin kon worden verontrust door twee kopballetjes van Bart Van den Eede.

Halverwege de eerste helft kwam RBC op 0-1 door Peter Maseland, die met een van richting veranderd schot doel trof. De Bossche gezapigheid was in één klap voorbij en de ploeg van trainer Wiljan Vloet probeerde de haperende motor in een hogere versnelling te krijgen. In de slotfase van het eerste bedrijf werd Mourad Mghizrat gevaarlijk met een verrassend afstandsschot.

Na rust startte FC Den Bosch energieker, maar een perfecte RBC-counter, afgerond door Den Ouden, drukte de thuisploeg dieper in de zorgen (0-2). Het publiek vroeg vertwijfeld om bloed, zweet en tranen, waarop de paniekerige ploeg reageerde met weinig inventief voetbal. Een prima vrije trap van middenvelder Marcel van der Sloot bezorgde RBC bovendien een nog ruimere marge (0-3). Deze 21-jarige Gouwenaar startte voor het eerst in de basis omdat trainer Maaskant geen beroep kon doen op de geblesseerde middenvelders Damiën Hertog, Edwin de Graaf, John van Loenhout en Ramon Luijten. Over zijn doeltreffende vrije trap meldde Van der Sloot nuchter: "Het was heel simpel, de bal kon er precies langs. In het tweede heb ik er zo al diverse gemaakt."

Maaskant over de jongeling: "Van zo'n ventje kan ik echt genieten."

Het derde doelpunt was voor een deel van de Bossche aanhang aanleiding om in de richting van het RBC-vak te rennen. De wedstrijd werd even stilgelegd omdat één aanhanger doodgemoedereerd over het veld sjokte. Na de hervatting verkleinde Van den Eede de achterstand (1-3), maar uiteindelijk gaf Maseland met zijn tweede treffer van de avond het doelsaldo van de RBC'ers nog een zetje in de goede richting (1-4). De kersverse basisklant zei vol bravoure over zijn twee doelpunten: "Hiermee heb ik de trainer misschien wel een probleem bezorgd. Ik heb in ieder geval laten zien dat hij op me kan rekenen."

FC Den Bosch - RBC Roosendaal 1-4 (0-1). 35. Maseland 0-1, 50. Den Ouden 0-2, 67. Van der Sloot 0-3, 70. Van Den Eede 1-3, 81. Maseland 1-4. Scheidsrechter: Oskam. Toeschouwers: 4400. Gele kaart: Michels (FC De Bosch.).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 15 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.