De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 15 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Rally houdt fors aan

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street heeft de opperbeste stemming, die zich maandag manifesteerde, onverminderd kunnen voortzetten. De Dow Jones-index sloot de dag met een winst van bijna 190 punten af op 10299,18, na eerder op de dag zelfs op 10304 te hebben gestaan. Voor de Nasdaq was een stijging met 66,81 punten weggelegd (ruim 4%) tot 1719,35.

Beter dan verwachte verkopen door de detailhandel zorgden voor flink hogere koersen bij o.m. Wal-Mart, Home Depot en J.C. Penney, terwijl optimisme over de chipsector tot hogere noteringen bij o.m. Intel en Texas Instruments leidde.

De detailhandelsverkopen stegen in de maand april in de VS met 1,2%, dat was aanzienlijk meer dan de 0,6% waarop marktanalisten hadden gerekend. Ten opzichte van april vorig jaar was er sprake van een stijging met 4%, zo bleek uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. Exclusief de verkoop van auto's, (die ongeveer een kwart van de detailhandelsverkopen uitmaken) was er sprake van een toename met 1%, na een stijging met 0,3% in de voorgaande maart.

Wal-Mart maakte over de eerste drie maanden van het nieuwe boekjaar 2002/'03 een fors hogere nettowinst bekend van $1,65 miljard tegen $1,38 miljard vorig jaar. Per aandeel kwam dat uit op $0,37, een stijging met ruim 19% en iets boven de prognoses van analisten. De omzetstijging bleef beperkt tot ruim 14% tot $55 miljard. De koers van het aandeel steeg $2,35 (4,27%) tot $57,39. Home Depot kon $2,36 aan het slot van de voorgaande dag toevoegen op $47,98.

WorldCom moest $0,20 prijsgeven op $1,24. Gisteren was het de laatste dag dat het telecomconcern deel uitmaakte van de S&P-500 index. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft het noodlijdende WorldCom uit de index verwijderd.

In de hoek van de technologiewaarden steeg Intel $1,63 tot $30,15. Zakenbank Robertson Stephens heeft zijn advies voor de chipproducent gewijzigd van 'market perform' naar 'buy'. Volgens de analisten van de bank zouden de pc-verkopen in de tweede helft van dit jaar kunnen aantrekken.

Texas Instruments sloot $1,03 hoger op $30,15.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 15 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.