De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 15 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  'Telecommalaise' treft
Twentsche Kabel hard

Van een onzer verslaggevers

   
 

HAAKSBERGEN - Twentsche Kabel is hard getroffen door de crisis in de telecomwereld. Doordat krap bij kas zittende telecombedrijven investeringen uitstellen en minder kabel bestellen, zal de in Haaksbergen gevestigde kabelproducent de eerste helft van dit jaar met een operationeel verlies afsluiten.

Dit maakte bestuursvoorzitter Alexander van der Lof gistermiddag in Haaksbergen bekend tijdens de jaarvergadering van Twentsche Kabel. Daarmee gaf hij aan dat het bedrijf onder de eerder afgegeven winstverwachting is gedoken. Tot nog toe ging de kabelfabrikant uit van een resultaat in het eerste halfjaar dat zou achterblijven bij de winst (vóór buitengewone baten en lasten) van €3,7 miljoen in de tweede helft van 2001.

Hoewel Twentsche Kabel operationeel verlies lijdt, gaat de directie er niettemin van uit dat de eerste zes maanden van dit jaar met nettowinst kan worden afgesloten. Dit komt door de verkoop van enkele deelnemingen. Hoe hoog deze bate ongeveer gaat uitvallen, is onduidelijk. De top van het kabelbedrijf was gisteren namelijk niet bereikbaar voor commentaar.

Twentsche Kabel stelt in een persbericht nadeel te ondervinden van de "aanhoudende terughoudendheid" bij telecombedrijven om investeringen te doen. Volgens het beursgenoteerde bedrijf uit Twente heeft deze ontwikkeling geleid tot "verdergaand prijsverval" en "tegenvallende omzetvolumes".

Vanwege de onzekerheid op de kabelmarkt vindt Twentsche Kabel het te vroeg om een winstverwachting voor heel dit jaar af te geven. Eerder gaf Van der Lof aan vanaf medio 2002 weer te rekenen op marktherstel. Het bedrijf rept nu echter met geen woord meer over eventueel herstel.

Sinds de tweede helft van 2001 heeft Twentsche Kabel last van de crisis in de telecomsector. In de eerste zes maanden van vorig jaar boekte het nog een winst van €14,9 miljoen. Over heel 2001 bleef er slechts €9,6 miljoen onder de streep over. Om de tegenvallers het hoofd te bieden, schrapte Twentsche Kabel vorig jaar reeds ruim honderd arbeidsplaatsen.

Evenals Twentsche Kabel heeft ook concurrent Draka last van de telecommalaise. Draka verwacht in de eerste helft van dit jaar daarom minder winst te boeken dan over dezelfde periode in 2001.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 15 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.