De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Coach Frigoni mist
betrokkenheid
bij volleybalteam

   
 

AMSTERDAM - Bondscoach Angelo Frigoni mist de algemene betrokkenheid bij het nationale volleybalteam. Volgens de Italiaanse trainer kost het Top Volleybal Nederland daarom zoveel moeite om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. "Iedereen richt zich alleen maar op zijn eigen toko, maar de Nederlandse ploeg is niet alleen een zaak van TVN, maar van ons allemaal. Oranje moet de motor van het nationale volleybal zijn", aldus Frigoni.

Frigoni begon deze week met de nationale selectie, met de teruggekeerde Elles Leferink en aanvoerster Erna Brinkman, in Capelle a/d IJssel aan de voorbereidingen op dit internationale seizoen. Hoewel Top Volleybal Nederland (TVN) al lange tijd op zoek is naar een nieuwe geldschieter, heeft de coach geen concessies hoeven doen. "We hebben zelfs een beter programma dan vorig jaar. We spelen meer wedstrijden tegen sterke landen en dat heeft het team nodig om te groeien. Maar natuurlijk is dit geen goede zaak voor het volleybal. Ik heb alleen het gevoel dat iedereen binnen de volleybalwereld naar elkaar wijst. Er is geen echte betrokkenheid. Het Nederlands team zou centraal moeten staan, maar ik heb bijvoorbeeld nog nooit met de Nederlandse Volleybal Bond gesproken, dat is toch een vreemde zaak."

De Italiaan, die vorig seizoen nog felle kritiek had op de instelling van internationals, is in zijn geboorteland heel andere taferelen gewend. De spelers van het nationale volleybalteam zijn daar echte helden. "De vijfde plaats bij het EK was voor ons een mooi resultaat, maar er is eigenlijk maar weinig veranderd. Misschien wordt het anders als we bijvoorbeeld bij het WK een echte topprestatie neerzetten, maar dat is geen eenvoudige opgave. Ik zie het Nederlandse team nog steeds als een uitdaging, maar voor de speelsters valt het niet mee om in deze situatie gemotiveerd te blijven."

De selectie in Capelle a/d IJssel is nog niet compleet. Irena Donets en Riëtte Fledderus zijn met hun Italiaanse club Ravena en Jesi nog actief en Chaïne Staelens kampt met een knieblessure. Ook assistente Cintha Boersma verblijft nog in Italië. Zij zal zich na het EK-kwalificatietoernooi bij de ploeg melden.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.