De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vechtlustig FC Volendam moet meerdere erkennen in Kralingers
Excelsior weer op spanning

Van onze speciale verslaggever

   
 

ROTTERDAM - Excelsior heeft de accu weer opgeladen getuige de 4-2 zege op het taaie FC Volendam, die de Kralingers in de eerste nacompetitiewedstrijd in poule B boekten. De ploeg van trainer Adrie Koster kreeg dit seizoen veel waardering voor het verzorgde combinatievoetbal en leek lange tijd ook op weg naar de titel in de Gouden Gids Divisie. Na de winterstop liet Excelsior echter te veel punten liggen en toen ook de directe confrontatie tegen koploper FC Zwolle op een zeperd uitliep (1-0 nederlaag en kampioenschap FC Zwolle) bleven de Rotterdammers achter met een kater van jewelste.

Tegen FC Volendam echter voetbalde Excelsior bij vlagen als vanouds en in die vorm mag de ploeg zelfs als favoriet in deze poule met Sparta, ADO Den Haag en FC Volendam worden aangemerkt. Kenmerkend voor het frisse Excelsior-spel was de magistrale sprint en dito afronding (stiftje) vijf minuten voor tijd door Thomas Buffel.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Thomas Buffel is door het dolle als hij Excelsior op een 1-0 voorsprong heeft gebracht.
Overigens werd ook in het fraaie Kralingse stadionnetje stilgestaan bij de gewelddadige dood van de Rotterdamse politicus Pim Fortuyn. Behalve een minuut stilte en rouwbanden uitte de verslagenheid van het voetbalpubliek zich in spreekkoren en spandoeken. Ongetwijfeld was het voor het eerst in de Nederlandse voetbalgeschiedenis, dat een politicus op zo'n manier prominent aanwezig was in een stadion.

Beide ploegen misten een belangrijke kracht. Excelsior-middenvelder Gill Swerts zat de tweede van zijn vijf duels schorsing uit, die hij had gekregen na een slaande beweging in de rumoerige wedstrijd tegen FC Zwolle. Een handblessure hield FC Volendam-verdediger Robert-Jan Ravensbergen aan de kant.

De beginfase van het duel was levendig, omdat beide ploegen aanvankelijk aan elkaar waren gewaagd. Snel echter voerde Excelsior de boventoon. Niet alleen op het veld, maar ook op het scorebord, nadat Buffel een hoekschop van Patrick Mtiliga had ingekopt (1-0).

De nummer twee van de reguliere competitie verstevigde daarna de greep op FC Volendam, dat nauwelijks meer aan het eigen positiespel toekwam. De eindpass van de Kralingers kwam echter vaak net niet aan en bij strakke schoten van Steve Olfers en John Feskens stond doelman Robert van Westerop paraat.

De tweede helft gaf een heel ander FC Volendam te zien. Energiek ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker en al snel kwam de kans daarop. FC Utrecht-huurling Donny de Groot zag zijn kopbal echter via doelman Zbigniew Malkowski en het aluminium uit het doel caramboleren. Meteen daarna zat de pot op slot. Een vrije trap van Mtiliga werd bij de tweede paal ingetikt door de mee opgekomen verdediger Olfers (2-0). FC Volendam kwam nog wel terug via Dion Esajas (2-1), waarna Brian Pinas ruim tien minuten voor tijd het pleit definitief leek te beslechten (3-1). Het vechtlustige FC Volendam weigerde echter het hoofd in de schoot te leggen en werd daarvoor beloond met een treffer van invaller Yuri Rose (3-2). Vijf minuten voor tijd kreeg het aantrekkelijke duel een slottreffer in stijl met de schitterende individuele actie van Buffel (4-2).

POULE B, Excelsior - Volendam 4-2 (1-0). 12. Buffel 1-0, 58. Olfers 2-0, 70. Esajas 2-1, 78. Pinas 3-1, 82. Rose 3-2, 86. Buffel 4-2. Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 2465. Gele kaart: Holwijn (Volendam).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.