De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  RBC tussen prullenbak
en 'bestseller'

   
 

AMSTERDAM - RBC Roosendaal lijkt de pen voorzichtig weer ter hand te hebben genomen. De Roosendalers schreven twee jaar geleden hun eigen jongensboek door geheel onverwacht via de nacompetitie naar de KPN Telecompetitie te promoveren. Tegen Cambuur Leeuwarden werd door een 2-1 thuisoverwinning het eerste hoofdstuk van 'deel twee' geschreven. Of het nieuwe boek ook daadwerkelijk in de boekhandel zal verschijnen, is de grote vraag. Cambuur was op papier de minste tegenstander in poule A en het spel van RBC nog beslist niet eredivisiewaardig, waardoor het script nog met gemak in de prullenbak kan belanden.

Cambuur Leeuwarden verscheen in Roosendaal gehavend aan de start. De Friezen moesten het stellen zonder de geschorsten Kenan Durmusoglu en Kenneth Goudmijn en zagen trainer Gert Kruys vriendelijk bedanken voor het 'toetje'. De oefenmeester tekende (met ingang van volgend seizoen) een contract voor twee jaar bij FC Den Bosch, dat in dezelfde nacompetitiepoule uitkomt. "En dus heb ik mijn conclusie getrokken. Om alle schijn te vermijden, heb ik een stapje terug gedaan. Henny Lee zal de coaching voor zijn rekening nemen." Kruys nam stevig balend op de tribune plaats. "Ik had graag spetterend afscheid genomen."

Zijn collega Robert Maaskant had minder zorgen. Al moest hij het in het openingsduel stellen zonder de verdedigingsleider Juan Viedma, die zaterdag tijdens de training een lichte knieblessure opliep. Het hart van de verdediging werd daardoor dit keer gevormd door Erik Hellemons en Sander Keller.

Maaskant beloofde een stormachtig begin, maar het aangekondigde offensief bleek ook nu niet veel meer dan een lentebriesje. Toch kwam RBC na 21 minuten op voorsprong.

En niet toevallig werd de openingstreffer gescoord door Sander Keller, de centrale verdediger die al weken in uitstekende vorm verkeert en zich bij elk dood spelmoment aan het front meldt. Uit een afgemeten voorzet van Damien Hertog kopte hij de bal krachtig en buiten het bereik van Cees Paauwe binnen (1-0).

De gelijkmaker, diep in blessuretijd van de eerste helft, was gezien het veldspel op dat moment onverdiend, maar kwam niet onverwacht. Na twee kansen voor Sandor van der Heide had de Roosendaalse defensie wakker geschud moeten zijn, maar bij de 1-1 was het gesnurk nog steeds hoorbaar. Winston Bakboord dekte aan de verkeerde kant en liet zich aftroeven door Rodney Cairo, die vervolgens Wim de Ron met een schuiver kansloos liet (1-1).

Pas na deze mokerslag ging de wekker bij RBC af. Al na zes minuten in het tweede bedrijf werd orde op zaken gesteld. Na prima voorbereidend werk van Pascal Heije vond Edwin de Graaf nog een verdediger op zijn weg, maar de rebound was voor Hertog (2-1). Het bleek het sein weer langzaam in te sukkelen. Cambuur kreeg het betere van het spel, drong flink aan, had via Johan Abma en Dirk-Jan Derksen grote kansen, maar RBC haalde slaapwandelend de finish.

Sander Keller besefte na afloop dat tegen FC Den Bosch en Emmen uit een ander vaatje zal moeten worden getapt. Maar we hebben gewonnen en dan maakt het mij echt niet zo veel uit hoe."

Poule A, RBC Roosendaal - Cambuur Leeuwarden 2-1 (1-1). 21. Keller 1-0, 45. Cairo 1-1, 51. Hertog 2-1. Scheidsrechter: Temmink. Toeschouwers: 3250. Gele kaart: Hellemons (RBC), Abma, Van der Heide, Ferrier, Van Dijk (Cambuur).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.