De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Economische dip
tempert reislust niet

   
 

AMSTERDAM - Het huidige economisch klimaat weerhoudt Nederlanders er niet van op reis te gaan. Zij hebben in de periode tot en met half april 3 procent meer zomervakanties geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit maakte de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR) gisteren bekend.

Nederlandse toeristen nemen vaker de auto om op reis te gaan. Het aantal vakantiegangers dat een autovakantie heeft geboekt is in de periode tot half april met 4 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Vooral de autoreizen naar landen als Oostenrijk, Italië en Spanje zijn deze zomer erg in trek.

De vakanties per vliegtuig stegen minder hard dan de autoreizen. De toerist boekte 2 procent meer vliegvakanties. Vliegen naar landen als Griekenland (plus 10 procent), Italië (plus 10 procent) en Turkije (plus 15 procent) blijft populair.

Aanslagen

Vliegvakanties naar verre bestemmingen namen met 7 procent af. Vooral Noord-Amerika kan minder Nederlandse toeristen verwachten met een kwart minder boekingen. Volgens een woordvoerder van de ANVR liep de bestemming Noord-Amerika al slecht voor de aanslagen van 11 september in de VS door de hoge dollarkoers. "De aanslagen in september hebben daaraan natuurlijk niet bijgedragen."

Daarentegen hebben meer toeristen in landen als Indonesië (plus 21 procent), Thailand (plus 6 procent) en Vietnam (plus 37 procent) hun vakanties geboekt. Tijdens afgelopen winter blijken ongeveer evenveel Nederlanders op wintersport te zijn gegaan als de voorgaande winter. Aanvankelijk was een daling verwacht, omdat minder mensen wilden vliegen na de aanslagen op 11 september in de VS.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.