De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  New York verdeeld
   
 

NEW YORK - Alan Greenspan heeft de Amerikaanse effectenbeurzen gisteren niet in vervoering kunnen brengen. De legendarische president van de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, liet weten nog altijd onzeker te zijn over de kracht van het economisch herstel. Hij liet de rente dan ook onveranderd op 1,75%, nog steeds het laagste niveau in veertig jaar. De Dow Jones Industrials Index sloot met een winst van 28,51 punten (oftewel 0,3%) op 9836,55. De Nasdaq liet 4,66 punten (-0,3%) liggen op 1573,82.

Topmensen van Hewlett-Packard en Compaq maakten gisteren hun opwachting op de vloer van Wall Street. Nu de fusie tussen beide giganten na een in alle opzichten moeilijke periode eindelijk rond is, vonden ze het tijd voor een feestje. Topbestuurder Carly Fiorina maakte van de gelegenheid gebruik nog eens te herhalen dat bij de fusieonderneming de komende zes tot negen maanden 15.000 van de circa 150.000 arbeidsplaatsen gaan verdwijnen. Het aandeel Hewlett-Packard, dat sinds deze week door het leven gaat onder het symbool HPQ, eindigde $0,19 hoger op $18,41.

De nieuwe IBM-baas Samuel Palmisano verklaarde somber te zijn over de vooruitzichten voor de bestedingen in het bedrijfsleven. Hij liet dan ook weten dat er bij 'Big Blue' verder in de kosten gesneden zal moeten worden. Beleggers zetten het aandeel IBM $0,50 hoger op $76,50.

Cisco Systems steeg met $0,19 naar $13,08. Dat gebeurde bij een omzet van maar liefst 100 miljoen stukken. Na het sluiten van Wall Street maakte de netwerkgigant de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Met een winst per aandeel van 11 dollarcent leken die beter dan verwacht.

Oliegigant Exxon Mobil wist niet te herstellen nadat het maandag al harde klappen had opgelopen. Dit gebeurde nadat Irak had besloten de export van olie te hervatten. De prijs voor een vat Brent zakte gisteren in New York verder omlaag met $0,36 naar $25,96. Dit deed ook de koers van Exxon Mobil geen goed. Het aandeel, dat maandag reeds 3,3% moest inleveren, zakte gisteren met $0,15 naar $39,10.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.