De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 8 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  "Heerlijk, ik lijk
niet meer op mezelf"

   
 

AMSTERDAM - Georgina Verbaan is door haar rol in de nieuwe film Volle Maan bijna onherkenbaar veranderd. De lieve uitstraling van Hedwig in GTST heeft plaats gemaakt voor een ruig uitdagend uiterlijk, dat ze op de pagina Privé voor het eerst laat zien. Georgina speelt de shockerende rol van Treesje. Een punkmeisje dat leeft op medicijnen en drank. "Het is een rol die verder van me af staat, dan enige rol ooit", aldus de 22-jarige actrice. "En misschien geniet ik er daarom wel zo van..."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x340, 20kb)
Georgina Verbaan: "Snottebellen horen bij mijn rol."
Georgina puft op een strandstoel in Mallorca uit van een nacht werken. De nachtshoots van Volle Maan zijn zwaar voor de hele cast.Vooral omdat het weer maar niet mee wil werken. Afgelopen nacht heeft regen de produktie keer op keer vertraagd. De crew en de acteurs keerden pas om half acht 's ochtends terug in het hotel en komende nacht is het weer raak. Georgina steekt een sigaret op. Ze is de enige die 's ochtends om elf uur nog wakker is. Zij hoeft voor haar rol dan ook geen blije, uitgeruste uitstraling te hebben.

Slaapgebrek

"Het leven lijkt heel oppervlakkig zo. Slapen, werken, wachten, werken, wachten, werken, slapen. Maar ze hebben tenten opgezet op het strand en daar staan stretchers waarop je tussendoor even kunt liggen. Ik lees veel. En ik luister cd's van Leonard Cohen, The Strokes en Ryan Adams. Zo houd ik de moed erin. Verder als het slaapgebrek toeneemt, pak ik af en toe een slaappil. Overdag dan, hè."

"Ik heb in elk geval het geluk dat ik het niet koud heb. Treesje kleedt zich altijd in zwarte wollen truien en leren jassen. Ze is een gothic, een meid die buiten de groep staat. Ze pakt de levensvragen heel serieus aan. Treesje is in de film achter de vriendengroep aangereisd om ontmaagd te worden. Op advies van haar psychiater wel te verstaan."

Georgina glimlacht: "Ik heb nog nooit zo'n lief duiveltje gespeeld. Treesje doet me denken aan een meisje uit mijn klas op de middelbare school. Die was niet aan de medicijnen, maar wel aan alle andere denkbare verdovende en hallucinerende middelen. Als ik me heb omgekleed en de make up heeft me omgetoverd in Treesje, is het heel gemakkelijk me een beetje als een freak te gaan gedragen. Ik merk dat ik een beetje voorover ga lopen. Dat ik eten over mezelf heen knoei en daar niet mee zit." "Laatst stond ik met snottebellen op de plecht van het schip van Ties, Daan Schuurmans dus. En de camera maar draaien. Ik dacht nog: 'stop, dit ziet er niet uit.' Maar het was juist prima. Af en toe vragen collega-acteurs nu zelfs bezorgd of alles wel goed met me gaat. Tuurlijk gaat het goed, roep ik dan, ik zit in mijn rol." Ernstig: "Film is wat ik leuk vind. Ik zit juist heel goed in mijn echte vel."

De jonge actrice, die internationaal aan het doorbreken is door haar waaghalsrol in de Engelstalige film Adrenaline, ziet haar toekomst ook in horror films of thrillers. "Er zijn twee uitersten die ik geweldig vind om te doen: comedy en horror. Of stunts dan, want ik vond het geweldig om door Adrenaline mijn hoogtevrees te kunnen overwinnen. Weet je, ik blijf in elk geval mijn hele leven acteren. Dat wilde ik al toen ik nog een peuter was." Grijnst: "Hoewel ik, toen ik vier was, gezegd schijn te hebben dat ik hersenchirurg wilde worden." Ze voegt er lachend aan toe: "Daar ben ik vanaf gestapt toen ik hoorde hoe lang je daarvoor naar school moet."

Georgina steekt nog een sigaret op: "Enfin vanaf mijn negende ging ik naar de jeugdtheaterschool in Den Haag en sindsdien ben ik verkocht. Na GTST, kwam Hertenkamp, de film Enigma, Costa en nu volle Maan...Als ik later groot ben? Dan wil ik een groot actrice zijn, in Hollywood wonen, een lieve man hebben en een hele stoet kinderen...Net als Treesje, denk ik."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 8 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.