De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Laurus-beleggers willen enquête
   
 

AMSTERDAM - Een groep aandeelhouders van Laurus wil dat de aanstaande overname van het supermarktconcern door het Franse Casino wordt verboden. Zij zijn daartoe gisteren naar de ondernemingskamer van het Amsterdamse hof gestapt.

Dat heeft Laurus gisteravond bekendgemaakt. De eis van het overnameverbod maakt deel uit van een enquêteverzoek, dat door de groep bij het hof is ingediend.

De beleggers willen dat het hof een onderzoek instelt naar het beleid bij Laurus vanaf 1 januari 2000. Een enquêteprocedure kan de weg vrijmaken voor schadeclaims indien de rechter wanbeleid constateert.

Naast het overnameverbod vragen de beleggers nog twee voorlopige voorzieningen. Zij willen dat waarnemend directievoorzitter J. Hessels het veld ruimt en vragen om een schorsing van de huidige raad van commissarissen.

Het is niet precies bekend wie deel uitmaken van de groep beleggers. Volgens een woordvoerster van Laurus gaat het in totaal om negen aandeelhouders. Acht van hen zijn particulieren die in België woonachtig zijn, de negende betreft een niet nader genoemde Antilliaanse vennootschap. "Gezamenlijk hebben ze niet meer dan 1 procent van de aandelen in handen", aldus de zegsvrouw. De advocate van de groep was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zei in een eerste reactie niet bij de actie betrokken te zijn. Wel stelde VEB-directeur Peter Paul de Vries zich in de stap te kunnen vinden. "De test voor een enquête is of er gerede twijfel is aan de juistheid van het gevoerde beleid. Gezien de Konmar-ombouw en de informatievoorziening denk ik dat die er is."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 7 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.