De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 4 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Prinses Máxima: Ik
had niet gedronken

   
 

door Menzo Willems DEN HAAG - Prins Willem-Alexander week gisterochtend geen moment van de zijde van prinses Máxima toen zij voor de Haagse rechtbank werd gehoord over de toedracht van haar auto-ongeluk in oktober vorig jaar voor de ingang van Huis ten Bosch. Vanaf de eerste rij van de publieke tribune keek de kroonprins toe toen zijn echtgenote werd gehoord door rechter-commissaris mr. P. Joele en mr. H. Loonstein, de advocaat van de Wassenaarse vleeshandelaar Gerrit Jan van der Bent met wie Máxima botste.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Prinses Máxima
Tijdens het wachten op haar beurt om te worden gehoord, wisselde de prins af en toe een blik van verstandhouding met Máxima, om haar een hart onder de riem te steken.

Na afloop van haar verhoor ging Willem-Alexander meteen op zijn vrouw af om haar snel naar buiten te begeleiden. Máxima, die de vragen van de rechter en de advocaten goed doorstond, glimlachte opgelucht naar hem.

Uit de verklaringen van prinses Máxima en van het ongeval, een beveiligingsambtenaar en twee politiemensen, bleek dat zij op het moment van de aanrijding absoluut niet onder invloed was van alcohol. Zowel zijzelf als de getuigen zeiden dat zij enige uren na het ongeval een blaastest heeft ondergaan. "De uitslag was negatief , ik had niet gedronken", zei Máxima.

Ook kwam uit de verhoren naar voren dat de prinses alleen in de auto zat en zelf reed. Van der Bent had toen hij in het ziekenhuis door de politie werd ondervraagd, gezegd dat hij dacht dat Willem-Alexander de bestuurder was.

De prinses vertelde stapvoets te hebben gereden omdat het zicht naar links door een rododendronstruik werd belemmerd. Volgens de getuigen werd zij door de met hoge snelheid en vermoedelijk zonder licht rijdende Van der Bent in de flank gegrepen. "Het ging zo snel", aldus Máxima, wier auto door de klap een draai van 90 graden maakte.

Zowel Máxima's advocaat, mr. E.D. Wiersma, als raadsman Loonstein van Van der Bent zagen in de verhoren bevestigd dat hun cliënt geen schuld had aan het ongeluk.

De Rijksvoorlichtingsdienst liet gisteren overigens weten dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer Máxima's Amerikaanse en Argentijnse rijbewijzen zonder opmerkingen heeft ingewisseld voor een Nederlands. Vaak moeten buitenlanders eerst een rijvaardigheidstest afleggen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 4 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.