De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Europacupwinnaars
beginnenaan nieuw
tafeltennisavontuur

Van onze medewerker

   
 

HEERHUGOWAARD - De kogel is door de kerk. Tafeltenniskampioene Xia Lian Ni en haar coach Hans Lingen kiezen voor een nieuw avontuur. Het duo, dat aan de basis stond van de Europa Cup-winst van Henk ten Hoor/De Treffers '70, stapt over naar DOV Klaver Lelie in Heerhugowaard.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 36kb)
In de leliekas van sponsor Willem Klaver wordt de nieuwe ploeg van DOV gepresenteerd.
Daar gaat een interessante mix van Chinees, Russisch en Nederlands talent op jacht naar de titel die ook dit jaar weer in bezit kwam van De Treffers '70. De nieuwe formatie - in de volksmond het 'lelieteam' geheten - bestaat uit Xia Lian Ni, Jiao Li, Mirjam Hooman, Jana Timina, Sandra Di Pietro en Marloes de Smet. De coaches zijn Hans Lingen en René de Smet.

De opvallende deal is tot stand gekomen door bemiddeling van Herman Friskes. De ex-manager van De Treffers '70 voerde de afgelopen weken intensieve gesprekken met diverse clubs. Onder meer Fürst Heerlen en Flits Zwolle leken in de markt voor het aantrekken van Xia Lian Ni.

Uiteindelijk werd het DOV, dat al enkele jaren stevig aan de weg timmert en ook nog eens kapitaalkrachtige geldschieters heeft. "Daar bleek voor ons de beste uitgangspositie aanwezig", constateert Friskes. "We gaan een nieuwe topsportclub oprichten. Die gaat formeel naast de bestaande vereniging DOV bestaan. Dat houdt in dat we financieel los staan van elkaar."

Aangezien ook De Treffers '70 (Asa Svensson, Su Yan en Diana Bakker), NAK Den Helder (Elena Timina en Jie Li) en Fürst Heerlen (Yuan Yuan en Melisa Muller) over ijzersterke formaties beschikken, wordt de eredivisie interessanter dan ooit.

"Ik denk dat wij nu het sterkste team hebben, maar het wordt zeker spannend", vindt coach Lingen. Maar voor de zekerheid wordt er waarschijnlijk nog wel even in Azië 'gewinkeld'. Friskes: "Het kan zijn dat wij nóg een wereldtopper aantrekken om Europese successen te garanderen. Maar diezelfde verhalen hoor ik ook vanuit Klazienaveen."

Hoewel Xia Lian Ni, Lingen en Friskes op een onprettige manier bij De Treffers '70 zijn vertrokken, kijkt het trio niet om in wrok. "Ik vind het spijtig dat het zo is gelopen", zegt tweevoudig Europees kampioene Ni. Ik heb nog geprobeerd om te bemiddelen, maar dat is op niets uitgelopen. Jammer, maar we maken nu een nieuwe start."

De ex-Chinese, die over een Luxemburgs paspoort beschikt, kan komend seizoen haar triomf in de Europa Cup I niet prolongeren. DOV Klaver Lelie zal moeten uitkomen in het toernooi om de ETTU Nancy Evans Cup. "Ik vind de huidige situatie eigenlijk wel prettig", relativeert coach Lingen. "We hebben een team dat een goeie kans heeft om ver te komen in de EC II. Misschien winnen we 'm wel. Als we dan vervolgens kampioen van Nederland worden, gaan we volgend jaar voor de Europa Cup I. Zo kunnen we het langzaam opbouwen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.