De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Quick favoriet
bij kenners

Van onze cricketmedewerker

   
 

HAARLEM - Komend weekeinde gaat voor de 112e keer de cricketcompetitie van start met veel nieuwe gezichten bij de hoofdklassenclubs. Alleen VOC en Quick hebben hun speler/coach laten terugkomen en de rest heeft zijn nieuwe buitenlander gecontracteerd. De kenners menen dat Quick dit jaar de belangrijkste gegadigde is voor het kampioenschap.

De Haagse club kan die aspiraties zondag meteen waarmaken als tegen regerend landskampioen VRA wordt gespeeld. Quick heeft versterking gekregen van Job van Bunge, die van VCC overkwam en verder heeft aanvoerder Mol de beschikking over coach Reekers, Dick Vierling, die aan zijn laatste seizoen begint en Edgar Schiferli. Als die tenminste niet wordt gecontracteerd door Sussex of een andere Engelse county. VRA is een aantal spelers kwijtgeraakt, Pringle en Leemhuis, en heeft coach Cumming ingeruild voor de Zuid-Afrikaan Ferreira.

Excelsior, een andere titelkandidaat, was zeer teleurgesteld dat op het laatste moment het contract met de Indiër Chopra niet doorging. Nu komt de Australiër David Bandy in zijn plaats. Wel blij is de Schiedamse club met de terugkeer van ex-professional André van Troost in het eerste elftal en de komst van de 18-jarige Australiër Kriscowic.

HBS moet het zondag opnemen tegen dit sterke Excelsior en staat onder leiding van international Van Oosterom, die niet denkt aan een kampioenschap na het slechte seizoen van vorig jaar, maar meer aan een plaats in de middenmoot. Trott is de nieuwe coach bij de Hagenaars. Nieuwkomer in de hoofdklasse is Jinnah. Zij spelen met een elftal dat uit louter Pakistani bestaat en zijn de laatste vier jaar steeds gepromoveerd. Ze hebben oud-testspeler Hanif gecontracteerd, die hen nu kampioen van Nederland moet maken. Jinnah kan tot 2 juni niet over een eigen veld beschikken en speelt tot die tijd alleen maar uitwedstrijden.

HCC wil zich ook in de strijd om het kampioenschap mengen en doet dat met hetzelfde elftal als vorig jaar en een nieuwe coach, Paul Hitchcock uit Nieuw-Zeeland. VCC verwacht geen kampioenschap dit jaar, maar een plek in de middenmoot. Zij spelen in de eerste speelronde tegen VOC, dat wel titelaspiraties heeft met een combinatie van gelouterde krachten en jonge jongens.

Rood en Wit zal het niet makkelijk krijgen zonder Trotman. Kloppenburg, Khan en coach Englefield zijn de sleutelfiguren bij de Haarlemmers. Hermes DVS, met aanvoerder Tatham, zal niet degraderen maar ook geen kampioen worden. Voor de liefhebbers van cricket is het zondag weer overal te horen: "The merry click from bat upon ball."

Programma: Rood en Wit-Jinnah, HBS-Excelsior, VRA-Quick, Hermes DVS-HCC en VCC-VOC.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.