De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Meivakantie in water
door regen en wind

   
 

door Marjolein van der Gaag DEN HAAG - Voor honderdduizenden Nederlanders dreigt de meivakantie door het slechte weer volledig in het water te vallen. Veel gezinnen, die een weekje op een camping in eigen land vertoeven, zijn in een modderpoel beland. Daarnaast wordt een grote groep Nederlanders, die thuis vakantie viert, er door de fikse en talrijke regenbuien en harde wind van weerhouden erop uit te trekken.

Voor onder andere attractieparken en dierentuinen in ons land betekent dit een forse strop. Zo is de meivakantie normaal één van de drukste weken van het jaar. Bovendien had zeker dit een topjaar kunnen worden aangezien maar liefst zo'n anderhalf miljoen Nederlanders een korte vakantie vieren in eigen land. Dat zijn er volgens de ANWB veel meer dan andere jaren.

Jammer

"Het is heel jammer dat het weer zo slecht is", verzucht een woordvoerster van dierentuin Artis in Amsterdam. "We klagen nog niet, maar in vergelijking met andere jaren hebben we nu toch duidelijk minder publiek."

Ook De Efteling en Madurodam hebben duidelijk te lijden onder het slechte weer. "Gisteren en zondag vielen de bezoekersaantallen behoorlijk tegen", aldus Efteling-zegsvrouw E. van Hombergh, die niet goed begrijpt dat de mensen zich door het weer laten tegenhouden. "Wij hebben voldoende overdekte attracties. Ook met regen kun je je hier goed vermaken zonder kletsnat te worden."

De woordvoerster verwacht echter dat veel gezinnen deze week het pretpark nog wel zullen aandoen. "Als je de kinderen een dagje Efteling hebt beloofd, kom je daar als ouder echt niet onderuit."

Musea

Wie echter niets te klagen hebben over het weer zijn de musea en de bioscopen. Volgens een woordvoerster van het Rijksmuseum is het zowel in het afgelopen weekend als gisteren extreem druk geweest. Naast het slechte weer, dat het museum in de kaart speelt, is ook de tentoonstelling 'De geschilderde geheimen van Michael Sweerts' een trekpleister.

De bioscopen spelen nu ook weer in op het feit dat veel gezinnen deze week vrij zijn. Zo is afgelopen donderdag speciaal de familie-animatiefilm 'Ice Age' in première gegaan. De verwachting is dat deze avontuurlijke film over de ijstijd heel wat mensen naar de filmhuizen gaat lokken.

Gezien het voorspelde weer moet dat deze week wel gaan lukken. Zo verwacht weerbureau HWS in Soest dat de regen en harde wind ook vandaag en morgen zullen aanhouden. Pas donderdag en vrijdag wordt het weer volgens HWS iets aangenamer.

De wind gaat dan liggen en de regen neemt af. "Maar deze dagen zijn zeker nog niet fantastisch", aldus een woordvoerder, die meent dat de vakantievierders dit jaar echt pech hebben. "We hebben drie weken goed weer gehad en toen moest iedereen werken of naar school. Nu zijn de mensen vrij en hebben we dit."

Toch liet lang niet iedereen zich door de regenbuien tegenhouden. Zo togen gisteren wel veel mensen naar Lisse om daar de Keukenhof in bloei te zien staan. Een zegsvrouw: "Ik was stomverbaasd toen de rijen mensen met paraplu's voor de kassa's zag staan. Normaal is dat op zulke regenachtige dagen wel anders."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.