De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Trein grijpt taxi met motorpech

Van onze correspondent

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Het volkomen verfrommelde wrak van de Mercedes-taxibus ligt als een stille getuige half op het perron van station Bilthoven.
BILTHOVEN - Een sneltrein heeft gisteren vlakbij het NS-station in Bilthoven op een spoorwegovergang in volle vaart een stilstaande met motorpech kampende taxibus gegrepen. De 65-jarige chauffeur uit De Bilt werd levensgevaarlijk gewond langs de rails aangetroffen. Zijn 24-jarige passagiere uit Harmelen was net voor de daverende klap de rampbus ontvlucht.

De bestuurder reed vanaf het stationsplein met zijn klant de met slagbomen beveiligde overgang aan de Soestdijkseweg-Zuid op. Door onbekende oorzaak sloeg de motor van de bus af en even later gingen de bomen naar beneden. De chauffeur schreeuwde de vrouw toe onmiddellijk uit te stappen en weg te rennen. Toen de man zich ook zelf uit de voeten wilde maken, boorde de sneltrein zich met een vaart van zo'n 140 km per uur in de Mercedes-bus.

Het voertuig werd meegesleurd en vermorzeld tegen het perron gekwakt. Een deel van het perron werd weggevaagd en allerlei onderdelen vlogen als projectielen in het rond. Op het station werden wachtende reizigers wonder boven wonder niet door de wrakstukken getroffen. In de zwaar beschadigde trein, die later moest worden afgesleept, vielen evenmin gewonden.

De langs het spoor liggende chauffeur werd ter plekke behandeld door medici van de traumahelikopter van het Utrechtse UMC en vervolgens naar dit ziekenhuis getransporteerd. "Het is onbekend of het slachtoffer al buiten de weggeslingerd bus was, toen de trein er op inreed", zegt een politiewoordvoerster. Door de ravage, waarvan het opruimen enkele uren duurde, kregen reizigers op de trajecten Utrecht- Amersfoort en Utrecht-Baarn met grote vertraging te kampen. Zij werden met bussen vervoerd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.