De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Seizoenskaarten niet overdraagbaar
Strenge maatregelen
rondom NEC-Ajax

   
 

door Roy Klopper AMSTERDAM/NIJMEGEN - Ajax-supporters die zondag zonder toegangskaartje naar het Nijmeegse Goffert-stadion afreizen voor de mogelijke kampioenswedstrijd van hun club tegen NEC, zullen van een koude kermis thuiskomen.

Om rellen te voorkomen, heeft het bestuur van de Gelderse eredivisionist in samenspraak met de gemeente besloten dat de seizoenskaarten van haar supporters juist voor deze wedstrijd niet overdraagbaar zijn aan derden. Dit betekent dat iedereen zich bij de ingang moet kunnen legitimeren en dat de naam in paspoort of rijbewijs moet overeenkomen met die op de seizoenkaart. Uitlenen van de kaart is daardoor onmogelijk.

Ajax-aanhangers boden de afgelopen week hoge bedragen aan NEC-supporters die hun seizoenkaart voor de laatste wedstrijd van het seizoen wilden verkopen. Hierdoor ontstond volgens burgemeester Ter Horst en het clubbestuur het onacceptabele gevaar dat rivaliserende supporters bij elkaar in het vak terechtkomen, hetgeen rellen in de hand werkt.

Identificatieplicht

Door de eenmalige invoering van de identificatieplicht wordt dit risico nu ondervangen. Bovendien wordt zondag 5 mei een politiemacht van circa tweehonderd agenten en ME'ers op de been gebracht om eventuele problemen met Ajacieden die op de bonnefooi zijn gekomen het hoofd te bieden. Teneinde de kaartcontroles goed te kunnen uitvoeren, gaan de stadionhekken al om 11.00 uur 's ochtends open. De wedstrijd begint om 13.00 uur.

De sfeer rond de mogelijke kampioenswedstrijd is beladen. Afgelopen vrijdag gaven enkele NEC-supporters hiervan nog blijk tijdens de live-uitzending van het tv-programma Barend & Van Dorp, waarin ze antisemitische leuzen slaakten. Het bestuur van de Nijmeegse middenmoter heeft inmiddels bij monde van voorzitter H. van Delft aangekondigd de daders op te sporen en hen een stadionverbod op te leggen.

Voor Ajax-supporters zijn in de Goffert ruim 500 kaarten beschikbaar, alle op het zogeheten uitvak. Deze zijn reeds lange tijd uitverkocht. De strenge toegangsregels bij de wedstrijd, waarin Ajax aan een gelijkspel genoeg heeft om kampioen te worden, hebben de instemming van de NEC-supportersvereniging en de landelijke supportersorganisatie SOVS.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.