De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 30 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Rechtbank wil meer onderzoek tegen echtgenoot H.
Verdachte van moord op
neurologe weer vrij

   
 

door Johan van den Dongen DEN BOSCH - De 56-jarige Adriaan H., tegen wie vorige week achttien jaar werd geëist wegens moord op zijn echtgenote, de neurologe Ingrid H.-Gantvoort uit Den Dungen, is gisteren op vrije voeten gesteld. De rechtbank van Den Bosch vindt dat de zaak tegen H. nog niet goed genoeg is onderzocht. De moordzaak is terugverwezen naar de rechter-commissaris. Hoe lang die de tijd heeft is niet bekend, maar volgens deskundigen kan het al gauw een half jaar duren voor de zaak opnieuw ter zitting komt.

De familie van Ingrid H.-Gantvoort was ronduit verslagen door het nieuws. "Dit kan niet waar zijn. Te bizar voor woorden. Hij heeft het gewoon gedaan'', zegt een van de familieleden, die uit angst voor represailles van H. niet met de naam in de krant wil.

Hoewel op hij vrije voeten is, blijft H. verdachte. "Er bestaan gronden en ernstige bezwaren tegen de verdachte, maar de schorsing zegt niets over het al dan niet schuldig zijn; daar doet de rechtbank geen uitspraak over'', beklemtoont persrechter drs. Ilse Westenenk.

Bloedbad

Adriaan H. wordt verantwoordelijk gehouden voor het bloedbad in de woonboerderij van zijn echtgenote Ingrid, die op het punt stond van hem te gaan scheiden. Hij zou de vrouw in haar bed hebben doodgeschoten en hun 17-jarige dochter Femke in haar rolstoel onder vuur hebben genomen. Hoewel een van de kogels in haar hoofd verdween, overleefde het meisje het drama.

H. werd een dag later, eind juli vorig jaar, opgepakt in de Biesbosch, waar hij met zijn vriendin op vakantie was. Met dat verblijf leek H. een alibi te hebben.

Maar de rechtbank wil dat alibi nu beter onderzocht hebben. Om erachter te komen of H. intussen toch op de plaats van het drama kan zijn geweest, moet er een berekening komen van het benzineverbruik van H.'s Peugeot 205 en de afgelegde afstand.

Ook moet de politieman worden gehoord die na het bloedbad rapporteerde dat het bed van de man onbeslapen was. H. had zijn eigen woongedeelte in het huis. Verder willen de rechters hebben onderzocht of er een geluiddemper past op het gebruikte vuurwapen, een Ingram M11.

De belastende verklaringen van Femke tegen haar vader komen ook opnieuw onder de loep. Een neuroloog moet tijdens de eerstvolgende zitting verklaren hoe het gesteld is met het geheugen van het meisje. Ondanks de verklaringen heeft H. van begin af aan ontkend.

Adriaan H. is vrijgelaten onder voorwaarde dat hij geen contact zoekt met zijn dochter. De familie heeft hier grote bedenkingen bij. "Wie houdt hem dan tegen?''

De rechtbank ziet echter geen gronden H. nog langer vast te houden in de penitentiaire inrichting in Vught. "De rechtbank heeft de belangen van het slachtoffer, de geschokte rechtsorde en de belangen van de verdachte tegen elkaar afgewogen'', aldus Westenenk.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 30 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.