De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 24 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Staren naar de UEFA cup
   
 

ROTTERDAM - Pierre van Hooijdonk wilde het bijgeloof niet tarten, maar zijn aanvoerder Paul Bosvelt wierp wel een schalkse blik op de UEFA Cup. Twee weken voor de finale (8 mei) tegen Borussia Dortmund in de eigen Kuip hield Feyenoord in dit kader open huis. Media uit binnen- en buitenland hadden alle vrijheid om de Feyenoorders over de grote finale aan de tand te voelen. Maar aangezien de ploeg van Bert van Marwijk voor de cupfinal nog drie zware competitiewedstrijden moet afwerken, was er van cupkoorts nog niet echt sprake.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 23kb)
Paul Bosvelt werpt een schalkse blik op de UEFA Cup.
"De finale mag best ver weg zijn," zei Bosvelt bijvoorbeeld, "maar toch word je er vrijwel iedere dag mee geconfronteerd door mensen die om kaartjes vragen. We kunnen ons echter makkelijk op de resterende competitiewedstrijden concentreren."

Van Pierre van Hooijdonk, de topscorer die een geweldig groot aandeel had in de Road to Rotterdam mag het morgen reeds de 8e mei zijn. "Bijna elke seconde van de dag hoor, zie je of lees je wel iets over de UEFA Cupfinale. Zaterdag nog waren er beelden van Borussia Dortmund, onze toekomstige tegenstander, te zien. Het is dan logisch dat je op zulke momenten aan de finale denkt."

Terwijl veel polizei uit Dortmund met de Rotterdamse collega's van een lichte lunch in De Kuip genoot, werd de grasmat van het stadion met kennersoog bekeken door terreinknecht Henk. De selectie zou op dit heilige gras een demonstratietraining geven, maar Henk laat niets aan het toeval over; hij zit tot de finale als een kloek op de grassprieten.

Net als zijn spelers staat het hoofd van Bert van Marwijk ook nog niet naar de UEFA Cupfinale, die Feyenoord na 28 jaar weer heeft bereikt. Zuchtend klonk het: "Het duurt nog zo lang, hè? Op dit moment kunnen we ons nog niet bezighouden met de finale."

Toen een Belgische collega de trainer van Feyenoord verwittigde van het feit, dat de 2 meter lange Jan Koller bij Anderlecht de schrik van elke defensie was, grapte Van Marwijk: "Ach, wij zetten gewoon twee man op elkaar om Koller te bespelen... In alle eerlijkheid: we zullen ons in geen geval aan Borussia aanpassen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 24 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.