De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 24 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Capelle blijft
aan infuus

Van onze medewerker

   
 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ook al lijkt de finale om de volleybaltitel beslist, de strijd is nog niet helemaal gestreden. Dankzij de vechtersbazen van Alcom/Capelle is het kampioensfeestje van VC Omniworld uitgesteld. Van afstel zal het niet komen, want de ploeg uit Almere krijgt morgen in eigen huis opnieuw de kans om het karwei af te maken. En als dat niet lukt zijn er nog twee herkansingen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
Dirk Jan van Gendt balt zijn vuisten net nadat Capelle de torenhoge favoriet VC Omniworld heeft bedwongen: 1-3. (Foto: Ronald Hoogendoorn)
De eerste overwinning van Capelle in deze serie komt in ieder geval de ware volleyballiefhebber goed van pas. De wedstrijden tussen de twee beste teams van het land zijn namelijk bijzonder boeiend. Beide ploegen verstaan de kunst van het verdedigen en dat levert bij vlagen mooie rally's op. Verder is het aardig dat deze best-of-seven niet via een bloedeloze 4-0 is beslist. Die uitslag geeft een verkeerd beeld van de krachtsverhoudingen want het verschil tussen Omniworld en Capelle is beslist niet zo groot.

De show wordt dus vervolgd en dat zal morgenavond in sporthal Waterwijk wel weer veel kabaal opleveren. In sporthal Oostgaarde, de thuishaven van Capelle, was het tijdens de vierde ontmoeting in ieder geval sfeervol en bijzonder spannend. Capelle verloor de eerste set (23-25) en leek bij 23-24 in de tweede reeks de ondergang nabij. Maar mede dankzij een paar prima acties van Erik Schuil kon de thuisploeg in sets op gelijke hoogte komen (26-24).

Ook in de derde doorgang bleef de score lang in evenwicht. Er werden wat meer domme fouten gemaakt, maar dat was soms ook wel vermakelijk. Kristian van der Wel hield Capelle overeind, terwijl aan de andere kant van het net Jochem de Gruijter op cruciale momenten twee keer buiten de lijnen sloeg. Spelverdeler Scott Newcombe koos wellicht voor De Gruijter omdat het blok zich aan het einde van de sets vaak instelt op set-ups naar Van der Meulen. Maar de fouten van de jongere buitenaanvaller brachten Newcombe in een lastig pakket.

In de vierde set was niet alleen de spelmaker van Omniworld, maar ook de rest van zijn team in verwarring. Dit terwijl de mannen van trainer Marco Brouwers steeds beter op temperatuur raakten. Zonder de geblesseerde Allan van Loo deden de Zuid-Hollandse zwoegers nog maar eens een stapje extra. Vlekkeloos was hun spel zeker niet, maar wel vol van vastbeslotenheid om Omniworld in ieder geval één keer te verslaan. Dat lukte, al was ook de vierde set een zenuwslopende aangelegenheid (25-21).

Olof van der Meulen was na afloop bijzonder ontevreden. Het samenspel tussen hem en spelverdeler Newcombe deugde niet en zijn team had in de derde set veel te veel eenvoudige ballen verprutst. "Fouten maken is nog niet eens zo erg", zo sprak de man met ervaring. "Maar het is niet best als we niet eens de intentie tonen om maximaal te gaan." Van der Meulen geloofde nog niet dat er een ommekeer in deze serie plaats had gevonden. "Maar ze hebben wel een goed team, we zijn duidelijk gewaarschuwd."

Capelle-coach Marco Brouwers wilde ook nog niet spreken van het keren der kansen. "Het is een kwestie van overleven en dat proberen we donderdag weer."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 24 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.