De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 20 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Microsoftdip blijft uit
   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurzen hadden gisteren beduidend minder last van de tegenvallende Microsoftcijfers dan verwacht. Het techfonds noteerde zelfs hoger door positieve beoordelingen van analisten. Opgewekt bedrijvennieuws van International Paper droeg ook een steentje bij. De indices bleven op de been.

De Dow Jones-index ging de week uit met een winst van 0,5% op 10257,11 punten. De technologiezware Nasdaq stond 0,3% lager op 1796,87.

Blikvanger was, zoals gezegd, Microsoft (+1,5%). De softwaregigant had donderdag nabeurs tegenvallende cijfers gepubliceerd en zijn target gemist. Beleggers waren daardoor aanvankelijk met samengeknepen billen de markt opgegaan. Toch bleef een afstraffing gisteren uit.

Dat was vooral te danken aan twee upgradings die Microsoft kreeg. Analisten van Merrill Lynch waardeerden het fonds op van middellange termijn 'neutral' naar een 'buy'. Het aandeel wordt een verbeterde risico-rendementsverhouding toebedacht. First Albany veranderde het etiket van 'buy' naar 'strong buy'. UBS Warburg hield het bij een schouderklopje; hoewel analisten van deze zakenbank de vooruitzichten voor 2003 teleurstellend vinden, zijn zij van mening dat Microsoft relatief sterk ten opzichte van de andere techwaarden staat.

American Express (+2,5%) en Walt Disney (+2,3%) waren twee andere Dow-fondsen die van upgradings profiteerden. Volgens analisten van Goldman Sachs herstellen Disney's pretparkactiviteiten sneller van de bezoekersdip dan voorzien. American Express kreeg een hogere waardering van Prudential Securities als gevolg van de donderdag gepresenteerde cijfers, die boven verwachting waren. International Paper (+2%) kwam gisteren met winstcijfers die eveneens hoger lagen dan gedacht. Honeywell (-1,1%) moest daarentegen boeten voor de conservatieve winstprognose die het technologieconcern eerder deze week had afgegeven.

Bellsouth (-4,1%) kreeg klop doordat de omzetprognose voor dit jaar neerwaarts is bijgesteld. Voor 2002 verwacht het communicatiebedrijf slechts een omzetgroei van 1%, terwijl in februari nog was ingezet op minimaal het dubbele.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 20 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.