De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Traksel viert doorbraak
   
 

AMSTERDAM - Als kleine jongen stond Bobby Traksel met het water in zijn mond bij de finish van Veenendaal-Veenendaal. Als veelbelovend neoprof verbeet hij vorig jaar de pijn van een zware valpartij en stond hij weer langs het parcours. Zonder de illusie te hebben 'zijn' wedstrijd te kunnen winnen, meldde de Rabobank-renner zich gisterochtend bij het vertrek. Ruim vier uur later versloeg hij Rob McEwen in de sprint en was zijn eerste overwinning bij de beroepsrenners een feit. Terwijl dikke tranen over zijn rossige gelaat stroomden, was Traksel kort in zijn analyse: "Onbegrijpelijk."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Bobby Traksel wint Veenendaal-Veenendaal
Als geen ander beseft de pas 20-jarige coureur uit Tiel dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Daarom hield hij zich wijselijk afzijdig toen er bij de start hardop werd gediscussieerd over zijn ploeggenoten, die de afgelopen weken de kans kregen. Maar niet grepen. Bobby Traksel zit echter anders in mekaar. Als amateur uitte hij in de media zijn ongenoegen over de werkwijze van ploegleider Nico Verhoeven en besloot hij op te stappen. Manager Jan Raas greep in en paaide hem met een profcontract. In één van zijn eerste wedstrijden in het Belgische Fayt-le-Franc kwam Traksel zwaar ten val en brak hij tien ribben, waarvan er één zijn long doorboorde. Dit seizoen leek hij in orde, maar werd hij te licht bevonden voor de grote koersen.

Naast de afmeldingen van Telekom en La Française des Jeux gaf ook Johan Museeuw op het laatste moment forfait. De datum van de Nederlandse semi-klassieker is voor veel ploegen een te groot obstakel om 's avonds na de Waalse Pijl al naar Veenendaal af te reizen. Naast de ambitie om te promoveren naar categorie 1.1 streeft de organisatie er naar om volgend jaar te verhuizen naar zaterdag drie mei.

Bobby Traksel heeft geheel andere ambities. Dat bewees hij in Veenendaal-Veenendaal met zijn eerste profzege. "Over vier jaar moet ik er staan."

Of eerder.

Veenendaal-Veenendaal.1. Traksel (Ned) 209 km in 4.52.21 (42,976 km/u), 2. Voskamp (Ned), 3. McEwen (Aus), 4. Van der Ven (Ned), 5. Leukemans (Bel), 6. Van Heeswijk (Ned), 7. Van Haecke (Bel), 8. Mutsaars (Ned), 9. Kroon (Ned), 10. Schmitz (Ned) 0.04, 11. Duijn 0.07, 12. Kemna 0.23, 13. Vlijm, 14. Pronk, 17. Hiemstra, 18. Van Steen, 29. Sentjens, 32. Lucassen, 39. Boerman, 40. Reinerink, 41. Veneberg, 46. Koerts, 48. Van Velzen, 59. Jeurissen 7.26, 61. Van Elven 7.54, 63. Van der Velden, 69. Blijlevens, 73. De Jong.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.