De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Eiffel Towers
start uitstekend

   
 

AMSTERDAM - Eiffel Towers is de finale van de basketbal play-offs om het kampioenschap van Nederland uitstekend begonnen. De Nijmeegse club won in de eigen Sporthal De Horstacker na een even fascinerend als hoogstaand duel met 76-69 van regerend landskampioen Ricoh Astronauts. De stand in de best-of-seven serie is daardoor 1-0 in het voordeel van Towers.

Het was aanvankelijk niet te merken dat hier de twee teams aan het werk waren met de beste verdediging van de eredivisie. Zowel Towers als Astronauts schoot in het eerste kwart met scherp. Spelverdeler Ryan Robertson ging de thuisclub in vorstelijke stijl voor, gesteund door de voortreffelijk spelende Jos Fredericks. Bij Astronauts waren het zijn collega's Chris McGuthrie en Tony Miller die de kar trokken. Na tien minuten prijsschieten stond het al 26-23 en waanden we ons op de kermis. Toch was dit niet te wijten aan falende verdedigingen, maar aan het hoge niveau van de aanvallers.

In het tweede kwart kregen de defensies eindelijk vat op hun opponenten. Astronauts slaagde er steeds meer in om de toevoer naar de vijandelijke centers af te snijden. Daardoor kwam alle druk op de frêle schouders van Ryan Robertson te liggen. Deze bleef uitstekend op de been, maar moest toezien hoe zijn ploeggenoten de controle verloren en herhaaldelijk balverlies leden (maar liefst twaalfmaal voor rust). Dat neutraliseerde het bijzonder hoge schotpercentage van de Nijmegenaren, die zowel voor als na de pauze tot een onwaarschijnlijke 59 procent kwamen. Het resultaat van dit alles was dat de productie in het tweede kwart stagneerde, met een 38-39 ruststand tot gevolg.

Na de hervatting gaven de twee ploegen elkaar geen duimbreed toe. Er ontspon zich een wurgend spannend gevecht, waarbij het maximale verschil nooit meer dan twee punten was. Even leken de Amsterdammers bij 60-63 weg te lopen, maar de foutenlast van hun luchtmacht brak hen op. Zowel Terrance Herbert als Egi Mikalajunas en de goed spelende Lucien Boldewijn zaten op dat moment met vier fouten aan de kant. Towers herstelde echter het evenwicht, waarna het in de slotminuten via een fortuinlijke driepunter van Robertson definitief afstand nam. De Amsterdammers zullen het gewicht van de tweekamp moeten verdelen over meer dan hun drie Amerikanen. Spinks, Mc Guthrie en Miller namen maar liefst 58 schoten tegen een percentage van 36. Spinks, met 13 op 31, spande hierbij de kroon. Hun landgenoten bij Towers volstonden met slechts 33 schoten, waaruit ze evenveel punten verzamelden als de drie van Astronauts.

Topscorers bij Towers: Ryan Robertson (23 punten, 8 assists en 6 rebounds), Jos Fredericks (19 punten, 5 op 6 driepunters, 7 op 9 tweepunters!), Chris Mims (13 punten). Astronauts: Joe Spinks (24 punten), Chris McGuthrie (10).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.