De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  NEC wil kunstgras
   
 

NIJMEGEN - NEC heeft zich bij de UEFA, de Europese voetbalfederatie, aangemeld voor een proef met kunstgras. De Nijmegenaren zouden dan vanaf juli 2003 voor twee seizoenen in stadion De Goffert op zo'n ondergrond de thuisduels afwerken. De UEFA zoekt in Europa zes clubs die aan het experiment willen meewerken.

Hoewel de nationale bonden formeel nog toestemming moeten verlenen, heeft in Nederland eerder de Amsterdam ArenA al aangegeven graag over te stappen op kunstgras.

Bij de proef van de UEFA mogen de deelnemers echter geen Europees voetbal spelen, waardoor de ArenA gezien de belangen van Ajax afvalt.

Na negen bewogen jaren, met veel blessureleed, neemt Youri Mulder na dit seizoen afscheid bij Schalke'04. Hij speelde 176 wedstrijden in de Bundesliga waarin hij 33 keer scoorde. Behalve Mulder vertrekken ook trainer Huub Stevens (naar Hertha BSC), Mike Büskens, Olaf Thon, Jiri Nemec en Yves Eigenrauch.

SC Heerenveen heeft het contract met Saïd Bakkati met twee jaar verlengd en het nog doorlopende contract met de Deen Jesper Hakansson opengebroken en verlengd tot en met medio 2005. De Fin Tero Pentillä is deze week op proef bij Heerenveen, terwijl de in Friesland mislukte Rafael Vieira op proef is bij OFI Kreta.

De supportersvereniging van Ajax pleit in een open brief aan Eerste en Tweede Kamer voor invoering van een voetbalwet naar Engels model. Lik-op-stuk-beleid en onvoorwaardelijke celstraffen werken volgens de grootste supportersclub van Nederland (75.000 leden) het best om het voetbalvandalisme de kop in te drukken.

ADO Den Haag stelt het vanavond in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, beslissend voor de vierdeperiodetitel, zonder de steun van hun supporters. Het bestuur van ADO Den Haag en de supportersvereniging kondigden een boycot aan omdat de 200 beschikbare kaarten niet voldoende zijn. Het duel is op een televisiescherm in het Zuiderpark te volgen.

Dennis Iliohan vertrekt na dit seizoen bij BVO Emmen. De aanvaller is niet tot een akkoord over een contractverlenging kunnen komen met de club uit Drenthe, waarna de onderhandelingen zijn stopgezet.

De Nederlandse voetbalsters hebben een zware nederlaag geleden tegen Duitsland. In Aschaffenburg ging Oranje in het WK-kwalificatieduel met 6-0 onderuit. Europees kampioen Duitsland is na vier overwinningen in groep 4 al zeker van plaatsing. Nederland is inmiddels al uitgeschakeld.

Duitsland - Nederland 6-0 (3-0). 4. Wiegmann 1-0 (strafschop), 32. Wiegmann 2-0, 41. Prinz 3-0, 49. Prinz 4-0, 85. Prinz 5-0, 90. Wiegmann 6-0. Scheidsrechter: Tacoronto (Spa).

Stand: 1. Duitsland 4-12, 2. Engeland 5-8, 3. Portugal 4-4, 4. Nederland 5-1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.