De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Maxwell zegt
Brazilië af

   
 

AMSTERDAM - Maxwell wil niet ingaan op de uitnodiging van de bondscoach van Jong Brazilië om op 1 mei te verzamelen en later van 6 tot en met 17 mei mee te spelen tijdens het internationale jeugdtoernooi van Toulon. De Ajacied geeft de voorkeur aan de laatste competitie- en eventuele kampioenswedstrijd op 5 mei tegen NEC en de finale van de Amstel Cup met Ajax tegen FC Utrecht op 12 mei. Technisch-directeur Leo Beenhakker is inmiddels met de bondscoach in overleg getreden over vrijgave voor Maxwell en gaat voorstellen dat de linkspoot eventueel na 12 mei naar Toulon afreist.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (213x284, 8kb)
Maxwell (Foto: Fotografie Rob de Jong)
Het was trouwens de eerste uitverkiezing voor Maxwell voor een vertegenwoordigend team van Brazilië. Vorige zomer kwam de 21-jarige middenvelder over van Cruzeiro naar Amsterdam nadat hij bij diverse toernooien in West-Europa indruk had gemaakt op de scouts van Ajax. Onder Ronald Koeman is Maxwell definitief doorgebroken in Amsterdam, waar hij volgend seizoen de concurrentie aangaat met Richard Witschge, die terugkeert van Alaves.

Fronio Walker, aanvoerder van Ajax 2, reist wel af naar Toulon, omdat hij tegen die tijd geen clubverplichtingen meer heeft. De verdediger/middenvelder kwam al langer voor in de kaartenbak van de Braziliaanse voetbalbond. Als aanvoerder van -17 werd hij eerder wereldkampioen.

Hoewel Zlatan Ibrahimovic in de Italiaanse media in verband wordt gebracht met AS Roma, heeft technisch-directeur Leo Beenhakker niets vernomen uit Italië over enige interesse. De zaakwaarnemer van Wamberto is volgende week welkom om het kleine verschil tussen vraag en aanbod uit de weg te ruimen, waardoor de Braziliaan tot 2005 bij Ajax blijft.

Fred Grim zou rond deze tijd bekendmaken of hij op het aanbod van Ajax in zou gaan om een keepersschool op te starten op De Toekomst onder de paraplu van de club. Hoewel het eruit ziet dat beide partijen met elkaar doorgaan, is volgens Beenhakker besloten pas na de bekerfinale de beslissing openbaar te maken. ,,Komende drie weken moet alles wijken voor het pakken van de hoofdprijzen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.