De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Milaan schokt Dow

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Het vliegtuigje dat in Milaan een kantoorgebouw binnenvloog, maakte in New York even de herinnering aan 11 september springlevend. Nadat een Italiaanse politicus stelde dat het vermoedelijk om een terroristische aanslag ging, belandde de Dow Jones Industrial 160 punten in het rood. Toen later bleek dat het een ongeluk was, trad herstel in. De Dow Jones sloot 0,15% lager op 10.205,28. De Nasdaq Composite gaf 0,5% prijs op 1802,43.

De schrikreactie na het ongeluk in Milaan was gisteren niet de enige richtingwijzer voor de Amerikaanse aandelenmarkt. De Conference Board in New York kwam gisteren met het nieuws dat de index van leading economic indicators over maart 0,1% is gestegen. De index is in de regel een belangrijke voorspeller voor de economie, maar beleggers vonden 0,1% niet echt een sprong voorwaarts.

Meer indruk, in negatieve zin, maakten Nokia en chipmaker Advanced Micro Devices (AMD). Nokia - 12,3% lager op $18,10 - zag zowel winst (8,5% lager) als verkopen (12% lager) dalen. Nokia stelde bovendien de verwachtingen voor de rest van het jaar naar beneden bij. Beleggers straften dat rigoureus af. AMD stelde het recente optimisme over de chipsector bij met de boodschap dat de markt nog steeds moeilijk blijft. De chipmaker daalde maar liefst 15% naar $12,60. Analisten verwachten dat AMD tot het derde kwartaal geen winst zal maken.

IBM hield gisteren de eer in de technologiehoek hoog met een winst van 4,9% op $88,95, simpelweg door aan cijferverwachtingen te voldoen.

American Express maakte goede sier met een winst van $0,46 per aandeel. Analisten hadden op $0,43 gerekend. De beurs beloonde de financial met een opwaardering van 3% op $42,39.

Ook de farmaciebedrijven deden gisteren goede zaken op Wall Street. Dow-fonds Merck en branchegenoot Schering-Plough kwamen beide met cijfers. Die waren in lijn met de verwachtingen, maar voor beleggers voldoende aanleiding tot bijkopen. Het aandeel Merck steeg 2,8% naar $56,57, Schering-Plough kon 4,4% bijschrijven op $30,54.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.