De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Eerste drie maanden 2002 verliepen bij Aegon redelijk

Van een onzer verslaggevers

   
 

DEN HAAG - De eerste drie maanden van 2002 zijn voor verzekeraar Aegon redelijk verlopen. Dat zei scheidend bestuursvoorzitter Kees Storm gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering van het concern. Aanleiding om op basis hiervan de winstverwachting voor heel 2002 aan te scherpen zei Storm nog niet te zien. "Bij de publicatie van de halfjaarcijfers, in augustus, gebeurt dat misschien", stelde de topman.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Gerrit Zalm (rechts) reikte Kees Storm gisteren de koninklijke onderscheiding Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau uit.
De aandeelhoudersvergadering van gisteren stond in het teken van het afscheid van meneer Kees. Lovende woorden waren er van president-commissaris Morris Tabaksblat. "De meeste fusies mislukken", hield die de aandeelhouders van het tot Aegon gefuseerde Ago en Ennia voor. "Deze fusie is heel succesvol gebleken en Kees Storm heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd."

Waren de jaren onder Storms voorganger Jaap Peters die van de implementatie van de krachtenbundeling, de jaren onder Kees Storm waren die van een snelle internationale expansie, blikte Tabaksblat terug. "Tegelijkertijd zorgde Kees' optreden voor een verdieping. Hij creëerde een saamhorigheidsgevoel, onder meer door te benadrukken dat je plezier moet hebben in je werk. Als iemand dát zegt, doelt-ie meestal op zichzelf, maar in het geval van Kees ging het om iedereen binnen Aegon."

De komst van Don Shepard, die Storm met ingang van gisteren formeel opvolgde, bleek ondertussen voor sommige aandeelhouders reden tot ongerustheid. Zal Aegon er onder leiding van de Amerikaan wel in slagen om elk jaar een winstgroei per aandeel te laten zien van 10% of meer, zo vroeg één van de aandeelhouders zich af. Temeer daar dat winstdoel-voor-de-langetermijn in 2001 níét werd gerealiseerd.

Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) legde wat dat betreft nog even de vinger op de zere plek door Storm te verwijten in 2001 'gemorst' te hebben. Een knipoog naar een eerdere opmerking van Storm zelf: "Ik verlaat Aegon niet zonder moeite en emotie." Twee woorden met dezelfde letters, emotie en moeite, aldus Storm. Storm morst ook, kaatste De Vries terug. "Wel een kop weer voor de krant", reageerde Storm.

Helemaal uit beeld verdwijnt Storm bij Aegon overigens niet. De aandeelhoudersvergadering stemde gisteren in met de benoeming van de oud-bestuursvoorzitter tot commissaris bij de verzekeraar. "Ik ben ontzettend dankbaar dat ik gezond met pensioen mag gaan en als commissaris het wel en wee van Aegon mag blijven volgen", liet Storm aantekenen. Één aandeelhouder uit Friesland tekende schriftelijk bezwaar aan tegen de benoeming van Storm. De VEB feliciteerde de oud-bestuursvoorzitter. Eergisteren uitte de beleggersvereniging nog flinke kritiek op de benoeming van Cor Herkströter als president-commissaris bij ING Groep, gezien de rol van de oud-Shell-bestuurder bij het wegens wanbeleid veroordeelde HBG. Storm raakte in opspraak wegens zijn rol als president-commissaris bij supermarktconcern Laurus. VEB-directeur De Vries liet het gisteren bij de opmerking dat Kees Storm wel een goed bedrijf (lees: Aegon) in zijn commissariaten-portefeuille kon gebruiken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.