De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Parkeerbeheer woedend
om fraudetips

   
 

door Gijsbert Termaat AMSTERDAM - De gemeentelijke dienst Stadstoezicht in Amsterdam is woedend op het blad Info Regio, waarin deze maand een artikel staat waarin tips worden gegeven hoe automobilisten uit de greep van Parkeerbeheer in de hoofdstad kunnen blijven.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 38kb)
Het gewraakte artikel in Info Regio.
Michiel van de Maas van Stadstoezicht zegt zeer verontwaardigd te zijn dat een blad, dat zich richt op ondernemers in de regio Amsterdam, een artikel plaatst waarbij middenstanders worden opgeroepen om onder meer illegale praktijken uit te oefenen.

"Het is bijzonder betreurenswaardig dat lezers van het blad wordt aangeraden om een kopietje te maken van een parkeerkaartje en deze vervolgens met Tipp-Ex te bewerken en van een nieuwe datum en parkeertijd te voorzien", aldus Van de Maas. "Gelukkig schrijven ze er nog wel bij dat het 'niet helemaal legaal' is, maar dat begrijpt iedereen hoop ik wel. Je kunt je niet zomaar van dit soort praktijken bedienen om zo gratis je voertuig te parkeren."

Authentiek

Naast het kopiëren van een parkeerticket worden de 11.000 lezers van het blad ook opgeroepen een wielklem te kopen "Zorg wel voor een zo authentiek mogelijke uitstraling. De wielklem is geel met flink wat slijt- en roestplekken. Parkeer de auto en breng de eigen klem aan. Passerende parkeerwachten zien de klem en denken dat een nijvere collega de niet betalende parkeerder al heeft 'geklemd'. Een tweede wielklem zullen ze niet aanbrengen", staat er te lezen.

Ook adviseert Regio Info lezers een parkeervergunning te kopen. Volgens de uitgever is dat wel legaal, maar erg prijzig. "Voor een vergunning wordt al meer dan 50.000 euro betaald", staat er te lezen.

Van de Maas zegt dat juristen van de gemeente Amsterdam hebben onderzocht of er stappen genomen kunnen worden. "We hebben besloten dat niet te doen, omdat het niet haalbaar is pure uitlokking van een misdrijf te bewijzen. Maar dat het de ondertoon is van het artikel is duidelijk en daarom zeer verwerpelijk."

Hoofdredacteur Peter Voskuil van Info Regio zegt dat het om een ludiek artikel gaat. "Iedereen kent de verhalen van rond de borreltafel waar iedereen wel een tip heeft om de belasting te ontduiken of parkeerbeheer in de luren te leggen. We hebben nu vijf tips om het parkeerbeheer in Amsterdam moeilijk te maken op een rij gezet. Dat ze daar niet gelukkig mee zijn lijkt me niet meer dan logisch, maar onze doelgroep zal er blij mee zijn. Voor hen is het parkeren in de stad al jarenlang één grote ergernis."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.