De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 19 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Feestbeest getemd!
   
 

AMSTERDAM - Georgina Verbaan is internationaal doorgebroken. Voor de opnames van de Johan Nijenhuis-film Volle Maan, waaraan ze straks op Mallorca zal werken, trad de piepjonge ex-GTST-ster op als de enige Nederlandse actrice in de actiefilm Adrenaline. Georgina vond het gaaf. "Ik sprak Engels alsof ik nooit anders doe."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Georgina Verbaan: "Deze ervaring heeft me serieuzer gemaakt. De verandering van omgeving en werken met mensen die niet vantevoren al een oordeel over mij hadden gevormd was geweldig."
Georgina is net terug uit Kaapstad in Zuid-Afrika waar de opnames van Adrenaline zijn voltooid. Ze staat op het punt door te vliegen naar Mallorca. De slechts 1.62 metende actrice ziet er gelukkig uit en maakt zelfs een volwassener, rustiger indruk dan toen ze vertrok. Het werken met een internationale crew in een bloedserieuze setting heeft blijkbaar de vrouw in haar losgemaakt en het giechelende meisje tot kalmte gemaand. "Het feestbeest is een beetje getemd", zegt ze zelf, "alhoewel ik in Adrenaline wel een jong meisje speel. Freya is het vriendinnetje van hoofdrolspeler Jason. En Freya is bepaald niet mis. Ze is een sensatiezoeker die houdt van stunts uithalen, haar leven wagen. En ze wordt mogelijk ook nog vermoord. Misschien zelfs wel door haar vriendje."

De film Adrenaline, waarvoor de 22-jarige Georgina is gevraagd, wordt geregisseerd door Roel Reiné. Hij kreeg voor zijn debuutfilm The Delivery in 1999 een Gouden Kalf. Roel: "Ik was onder de indruk van Georgina's durf. Adrenaline is een supersnelle actiefilm over een groep jonge mensen die leeft voor de kick. Ze springen met parachutes van gebouwen, racen tegen het verkeer in, ze doen alles wat maar gevaarlijk is. En deze jonge actrice draait haar hand er niet voor om dingen zelf te doen. Georgina heeft zich helemaal gegeven voor deze rol. Adrenaline wordt wereldwijd uitgezet, dus het zou me niet verbazen als dit Georgina's internationale doorbraak inluidt."

Screentest

Roel vertelt dat hem was aangeraden Georgina een screentest te laten doen. "Ik verwachtte er niets van. Ik had haar nog nooit ontmoet. Maar ik was helemaal verbijsterd toen ik haar zag. Ik heb voor de rol van Freya over de hele wereld screentests gedaan. Ik heb jonge actrices gezien in Los Angeles, Londen en Kaapstad. Maar zij sloeg alles. Ik ben natuurlijk ook Nederlander, dus ik vond het ook wel weer leuk dicht bij huis zo'n talent te vinden. Georgina zette de rol in één keer goed neer en ook haar niet geringe collega's, onder wie de BBC-acteur Thomas Lockyer, en Daniel Rivas uit 'New York under cover', waren meteen weg van haar. Ze is echt een coming star. De sfeer op de set was zo goed dat we het zelfs jammer vonden dat we klaar waren."

Georgina moet lachen. Voor ze naar de set van Adrenaline in Zuid-Afrika ging, stond ze in Nederland vooral in de belangstelling vanwege haar hitfilm Costa en de daaropvolgende tv-serie met dezelfde naam. "Mijn collega-acteurs wisten niet dat ik in Nederland bekend ben", zegt ze. "Pas twee dagen nadat ik was weggegaan uit Kaapstad zagen ze mijn gezicht op de cover van een achtergelaten Nederlands weekblad staan. Hé, dat is Georgina! riepen ze. En eigenlijk uit een grapje tikten ze vervolgens mijn naam op internet in. Nou, een imposant zoekresultaat, natuurlijk. Ik vind het hartstikke gaaf dat ze dat al die tijd niet door hadden."

Georgina noemt regisseur Roel Reiné 'een aardige gek'. "Adrenaline is een wilde film. Ik vond het een fantastische ervaring. Wie maakt dat nou mee: een regisseur die zelf uit auto's en gebouwen hangt om ons aan te moedigen. Ik deed ook allerlei stunts zelf, zoals abseilen. Ik ben met mijn auto gecrasht en ik heb parachute gesprongen. Roel dook met zijn camera overal dwars doorheen. Hij was echt in the action. Daarbij begeleidde hij mij supergoed. Hij heeft en geeft erg veel energie. Iedere keer als we iets gingen opblazen, een gebouw of zo, riep hij 'funstuff, funstuff'. En aangezien er nogal wat gave stunts in zitten, hoorden we die kreet de hele tijd."

In de film speelt Georgina het rijkeluismeisje Freya, in wie ze zich helemaal heeft moeten inleven. "Haar moeder is dood. Haar vader een carrièreman. En Freya zet zich een beetje af tegen het leven dat alleen om werk draait. Haar vriendje is Jason en met hem botert het al een tijdje wat minder. De relatie verbreken is geen optie. Jason werkt op het dure kantoor van haar vader en die twee kunnen ook nog eens goed met elkaar opschieten. In mijn rol ben ik op een dag plotseling verdwenen en wordt alleen mijn auto teruggevonden. Spanning en sensatie dus", voegt Georgina met een knipoog toe. "Ik blijk namelijk een geheim leven te hebben, waarin ik thrillseeker ben, die de idiootste stunts uithaalt. Ik speel graag met mijn leven..."

Prachtig cadeau

Over de ervaren internationale cast, met wie ze Adrenaline opnam, is de ex-soapster erg enthousiast. "En het klikte wederzijds. De acteurs uit Zuid-Afrika, Engeland en Amerika hadden zelfs een feestje voor me georganiseerd voor ik naar Nederland zou vertrekken. Ik kreeg een prachtig cadeau. Het was een mooi moment en ik moest er om huilen. Het waren twee ingelijste Afrikaanse beeldjes, die vriendschap uitbeelden, en allemaal handgeschreven kaartjes van de hele ploeg. Die zet ik thuis neer om deze bijzondere ervaring nooit meer te vergeten."

Georgina heeft het gevoel dat het opnemen van de film haar leven heeft veranderd. "Deze ervaring heeft me serieuzer gemaakt en me duidelijk gemaakt dat film is wat ik wil doen. De verandering van omgeving en werken met mensen die niet vantevoren al een oordeel over mij hadden gevormd was geweldig. Ik ben ondanks het vele inspannende werk helemaal tot rust gekomen..."

Vlak voordat Georgina naar de opname van Volle Maan vertrok, werd bekend dat zij niet zal figureren in het tweede deel van televisieserie Costa. Film is duidelijk haar toekomst...




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 19 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.