De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 17 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Weergoden zitten Masters Series in Monte Carlo behoorlijk dwars
Hewitt van regen
in de drup

   
 

MONTE CARLO - Het had allemaal zo mooi kunnen zijn. Prachtige duels stonden op het affiche voor de tweede dag van het Masters Series tennistoernooi in Monte Carlo, horden mensen waren erop afgekomen. Ook prins Albert had zich laten verleiden tot een bezoek aan de club waar hij beschermheer van is. Maar de regen werd snel spelbreker, zoals de Côte d'Azur al weken wordt geteisterd door Pluvius en zijn weinig aangename vrienden.

De Brit Tim Henman, bij ontstentenis van supersterren als Andre Agassi en Pete Sampras als vierde geplaatst, mocht wél aantreden; nummer één Lleyton Hewitt en Carlos Moya zagen hun duel (4-6, 3-6) ruim drie uur lang onderbroken. De Australiër kon meteen zijn koffers gaan pakken op zoek naar een park dat hem beter gezind is.

Henman vulde het gat, vooral omdat de Monte Carlo Country Club over een gravelbaantje beschikt waar een zeil overheen wordt getrokken. Hij trad aan tegen een Spaans sprekende tennisprof, de Argentijn Guillermo Coria wel te verstaan, één van de vele gravelbijters aanwezig in Monte Carlo.

Pikant detail vormde Coria zelf. Doping is in de topsport een beladen woord; in de tennissport weet men niet eens hoe het wordt gespeld. Bij wijze van spreken althans. Coria had de twijfelachtige eer om na zijn landgenoot Juan Ignacio Chela als tweede Argentijn aan de schandpaal te worden genageld in een tijdsbestek van nog geen twee jaar. Hij werd voor zes maanden geschorst en diende al zijn ATP-punten in te leveren. Een eitje voor de jeugdige Argentijn, die zich suf trainde en in maart als herboren in het circuit terugkeerde. In de winter vierde hij zijn twintigste verjaardag; op de hardcourtbanen in Amerika had hij niets te zoeken. Alleen zal zijn naam voor eeuwig verbonden zijn met doping.

Voor Sjeng Schalken geldt dat geenszins. Hij is de man van het gezonde ontbijt, die altijd oppast wat hij tot zich neemt. Eén verkeerd voedingssupplement kan immers reeds uitgroeien tot een bijna dodelijk uithangbord. Na zijn nederlaag in het dubbelspel maakte Schalken zijn volle hoofd in elk geval een beetje leeg. Met de Duitser David Prinosil doet hij geen zaken meer. "Die zit nog dieper in de put dan ikzelf", liet Schalken zich in zijn woonplaats Monte Carlo ontvallen.

"Dat soort zaken kan ik er momenteel niet bij hebben. Ik moet voor mezelf kiezen." Schalken heeft kennelijk genoeg van bemoeienissen van buitenaf. Hij besloot al in een eerder stadium om gedeeltelijk te stoppen met coach Alex Reijnders; zijn managementbureau leek ook niet mee te werken met het oog op een vruchtbare toekomst. Schalken wil daar voor eens en voor altijd mee afrekenen; hij gaat zijn eigen koers varen in de jungle die luistert naar de naam proftenniswereld.

Monte Carlo. Masters Series, mannen, 3,3 miljoen euro. Eerste ronde: Moya (Spa) - Hewitt (Aus/1) 6-4 6-3, Nalbandian (Arg) - Schüttler (Dui) 7-5 6-7 6-2, Haas (Dui/5) - Escudé (Fra) 6-4 6-2, Canas (Arg/12) - Sa (Bra) 6-1 6-0, El Aynaoui (Mar/15) - Calleri (Arg) 6-3 6-4, Ferrero (Spa/2) - Portas (Spa) 6-2 6-2, Safin (Rus/6) - Robredo (Spa) 4-6 6-3 6-2, Hrbaty (Slw) - Vinciguerra (Zwe) 6-4 6-4, Massu (Chl) - Sanguinetti (Ita) 5-7 6-0 6-3, Henman (GBr/4) - Coria (Arg) 7-5 6-1.

Boedapest. Vrouwen, 125.000 euro. Eerste ronde: Marosi-Aaracama (Hon) - Noorlander (Ned) 2-6 7-5 6-4, Obziler (Isr) - Oremans (Ned) 6-3 6-3. Charleston. Vrouwen, 1,38 miljoen euro. Eerste ronde: Schnyder (Zwi) - Ruano Pascual (Spa) 6-2 6-3.Dubbel, eerste ronde: Fusai/Vis (Fra/Ned) - Molik/Nagyova (Aus/Slw) 6-4 4-6 6-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 17 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.