De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 17 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Oranje nieuwe drijfveer voor handbalster na uitschakeling
Feijen laat zich
niet kisten

Van onze medewerker

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Monique Feijen. (Foto: REUTERS)
GUDME - Het abrupte einde van het handbalseizoen is hard aangekomen bij Monique Feijen, aanvoerster van Oranje en - sinds een paar maanden - bij haar Deense club GOG Gudme. De 29-20 nederlaag in de derde en beslissende wedstrijd tegen Ikast Bording in de halve finale om het landskampioenschap kwam als een donderslag bij heldere hemel. Het betekende dat GOG zich in tegenstelling tot afgelopen seizoen niet plaatste voor de finale tegen Viborg en dus ook niet voor de Champions League. Ondanks dat Ikast in de halve finale van het bekertoernooi ook al sterker bleek, wil Feijen niet spreken over een verloren seizoen.

GOG is al sinds twee en een half jaar de werkgever van Elly-An de Boer, Saskia Mulder, Natasja Burgers, Olga Assink en Monique Feijen. Het legde de toen onderaan de handballiga bengelende club bepaald geen windeieren. Maar dit jaar is het volgens Feijen toch anders, moeilijker vooral. "Het is te merken dat tegenstanders beter op ons zijn ingesteld dan vorig seizoen toen we relatief nieuw waren. We zijn een ploeg die alles kan als iedereen in vorm is, maar die ook zeer wisselvallig kan spelen", erkent Feijen.

Daarmee dringt de vergelijking met het Nederlandse team zich fanatiek op. De ploeg van bondscoach Bert Bouwer haalde op het laatste WK in Italië nooit haar normale niveau en verliet teleurstellend het toernooi na de onnodige nederlaag in de kwartfinale tegen Zweden. Een nederlaag die later nogal wat gevolgen zou hebben, zoals het terugbrengen door NOC*NSF van de jaarlijkse bijdrage en het terugtreden van Datateam als detacheerder.

Ook in het laatste duel met Ikast was Feijen getuige van een typisch Oranjetrekje. "We speelden veel te gehaast om de snelle achterstand teniet te doen, met veel technische fouten tot gevolg. Ja, dat heeft Oranje ook nog wel eens opgebroken."

Toch heeft Feijen er geen moment aan getwijfeld om haar contract bij GOG te verlengen. "Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en mijn draai gevonden. Ik ben nou eenmaal niet iemand die zoals de anderen met flitsende acties haar kwaliteit bewijst. Het feit dat ik aanvoerder ben geworden, heeft mijn waarde voor het team bevestigd. Ik heb nu geen zin om mijn energie te stoppen in de overgang naar een andere club, laat staan naar een ander land."

Dat Mulder en Assink ook bijgetekend hebben, vindt ze wel plezierig maar het was geen voorwaarde. "Nu voel ik me goed genoeg om hier als enige Nederlandse te blijven spelen."De enige voorwaarde die ik gesteld heb, is dat de club het team op peil zou brengen, omdat de selectie te smal is. Ik heb dit jaar bijna alle wedstrijden volledig gespeeld, dat is eigenlijk te veel van het goede." Van De Boer en Burgers weet ze nog niet wat hun in de toekomst zal brengen. De Boer blijft bij GOG of gaat mogelijk naar FIF Kopenhagen, maar die ploeg is nog niet uit degradatiegevaar. Burgers twijfelt al langere tijd of ze haar Deens avontuur moet voortzetten. "Laat die maar eerst zorgen dat ze weer fit wordt. Waar ze dan volgend jaar speelt, lijkt me van latere zorg", oordeelt ze als een echte aanvoerster.

Feijen vindt dat er toch ook nog één voordeel aan de te vroege uitschakeling van GOG kleeft: "Nu kunnen we ons met Oranje in alle rust voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal begin juni. Want op het EK in Denemarken moeten we er natuurlijk bij zijn." Het is het beste podium om te laten zien dat we individueel en als nationaal team toch zijn gegroeid."

De handballers van Aalsmeer hebben de mogelijkheid om hun landstitel tegen V&L te verdedigen in eigen hand genomen door het sleutelduel tegen directe concurrent E&O overtuigend met 30-24 te winnen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 17 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.