De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 17 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Ellenlange files
tot in de middag

Van onze Haagse redactie

   
 

DEN HAAG - Verschillende aanrijdingen op de Nederlandse snelwegen hebben gisterochtend op veel plaatsen in ons land voor ellenlange files gezorgd, waarvan sommige tot in de middag voortduurden. De verkeersopstoppingen bereikten rond 09.00 uur hun hoogtepunt. Op dat moment stonden er zo'n zestig files met een totale lengte van 310 kilometer.

Op een 'normale' dinsdagochtend zijn dat 25 files van in totaal 115 kilometer. Volgens een zegsman van de ANWB Verkeersinformatiedienst was het evenals maandagmorgen werkelijk een puinhoop op de weg.

De oorzaak van het fileleed, waardoor veel automobilisten te laat op hun werk verschenen, is volgens de ANWB gedeeltelijk te vinden in het regenachtige weer.

Daarnaast deden zich veel ongelukken voor op zeer drukke punten, waardoor verschillende rijbanen moesten worden afgesloten en het verkeer op meerdere plaatsen over de vluchtstrook moest worden geleid.

Dit gebeurde onder andere op de A1 richting Amsterdam. Rond 8 uur vond daar ter hoogte van het knooppunt Diemen een aanrijding plaats, waarbij een vrachtwagen en meerdere personenauto's waren betrokken. Een file van 13 kilometer was het gevolg.

Dit had weer zijn weerslag op de A6. Automobilisten, die vanuit de richting Almere naar de hoofdstad wilden rijden, belandden daar ook in een 12 kilometer lange verkeersopstopping.

Toetjes

Ook bij Den Haag was het helemaal mis na een ernstig ongeluk bij het Prins Clausplein, waar eveneens een vrachtwagen bij was betrokken en zes personenauto's. Vanuit de richting Amsterdam werd de snelweg A4 afgesloten, zodat een traumahelicopter kon landen om een zwaar gewonde automobilist te vervoeren.

Aan het begin van de middag stond voor het Prins Clausplein nog een file van 12 kilometer. De automobilisten, die hierin stonden, moesten zo lang wachten omdat een grote hoeveelheid toetjes, die de bij het ongeluk betrokken vrachtwagen vervoerde, moest worden overgeladen in een andere wagen.

Olie

Ook rond Rotterdam was het een chaos op de weg. Een ongeluk op de A20 bij Nieuwerkerk aan de IJssel zorgde ervoor dat twee van de drie rijstroken moesten worden afgesloten omdat er olie op het wegdek was terechtgekomen. In beide richtingen ontstonden hierdoor files van 10 tot 12 kilometer.

Als gevolg hiervan liep het verkeer ook vast op de A12 Den Haag - Utrecht, waar zelfs een opstopping van 20 kilometer ontstond.

Een onwel geworden automobilist op de A12 bij Oosterbeek zorgde voor tenslotte een 13 kilometer lange file op het traject tussen Arnhem en Utrecht.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 17 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.