De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 13 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Italië roemt Feyenoord

Van onze sportcorrespondent

   
 

ROME - De Italiaanse pers is teleurgesteld over de uitschakeling van Inter door Feyenoord en complimenteert het Rotterdamse elftal. Van tevoren blaakte de Italiaanse pers nog van vertrouwen dat Inter ondanks het 0-1 verlies in Milaan, de schade in De Kuip wel zou inhalen. Maar dat viel tegen.

"Inter, wat overblijft is het verdriet", kopt de gezaghebbende roze sportkrant 'La Gazzetta dello Sport'. "De ploeg van Cúper (de eerste Europese uitschakeling in zijn carrière) betaalt voor de fouten in de eerste helft, die in het teken stond van een hele simpele strategie van Feyenoord: alles komt van links, waar de handige vleugelspeler Van Persie de beginneling Salvatore Ferraro tegenover zich heeft", analyseert de roze krant. De hoogste cijfers zijn voor Van Hooijdonk, Bosvelt en Emerton.

La Gazzetta dello Sport geeft verder een somber verslag over het eens succesvolle Italiaanse voetbal, dat nergens deelneemt in de Europacupfinales.

"Inter, jammer!", kopt de krant 'Tuttosport' op de voorpagina. "Inter geeft zich in Rotterdam met een spel vol tegenstrijdigheden over aan Feyenoord. Ze ondergaat de fysieke aanval van de Nederlanders, die extra gemotiveerd zijn omdat ze de UEFA-Cupfinale thuis kunnen spelen". Net als La Gazzetta dello Sport merkt Tuttosport op dat de aanval van Feyenoord over links kwam. "De Nederlanders vallen aan waar ze de meeste spanningen kunnen veroorzaken, namelijk over de rechtse verdediging van Inter, waar uit nood een jongetje door Cúper is neergezet. Feyenoord speelde beslist en overtuigend en wist bijna de tegenstander plat te walsen. Inter gaf veel weg op het middenveld en gaf Van Hooijdonk te veel vrij spel."

De samenvatting over Feyenoord is erg positief. "Als Feyenoord een betere verdediging zou hebben, zou het een geweldig team zijn. Van Hooijdonk is een leider, Kalou een belangrijke speler op rechts waar je rekening mee moet houden, Van Persie een ideale specialist op links voor 4-4-2. En let op de Braziliaan Leonardo: hij heeft aanleg."

De 'Corriere dello Sport' geeft tot slot de hoogste cijfers aan Emerton en Van Hooijdonk. "Emerton toont op het middenveld zijn techniek. Van Hooijdonk is een vliegdekschip in het hart van de verdediging van Inter, hij werkt zowel voor zichzelf als voor anderen en geeft zijn ploeg de voorsprong." Ook worden complimenten uitgedeeld aan spelers als Bosvelt ("bepaalt het ritme en leidt zijn ploeggenoten naar het succes") en Tomasson ("beweegt veel en staat klaar om het tweede doelpunt te maken"). Over trainer Van Marwijk houdt het Italiaanse sportblad het kort en bondig: "Hij zette op een foutloze manier de ploeg in het veld."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 13 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.