De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 10 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Towers zit op rozen

Van onze medewerker

   
 

ZWOLLE - Het sprookje van Landstede Zwolle lijkt geen vervolg te krijgen in de basketbal play-offs. Nadat de Zwolse club zaterdag zonder zijn beste speler Travis Young bij Eiffel Towers bijna voor een mirakel zorgde, verloor het gisteren de tweede wedstrijd in de 'best-of-five' serie kansloos met 76-103. De ploeg kijkt nu tegen een vrijwel hopeloze 2-0 achterstand aan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 22kb)
Eiffel Towers-speler Frederiks (m.) probeert te scoren, maar de Zwolle-basketballers Rein van der Kamp en Sawicki beletten hem daarvan. Overigens maakt het voor de eindstand niets uit. Towers wint het duel tegen Landstede Zwolle met groots gemak. (Foto: Francois Wieringa)
Dat geldt ook voor NAC, dat het landskampioen Ricoh Astronauts lastig maakte, maar uiteindelijk in eigen huis met 73-77 ten onder ging.

De absentie van de zwaar aan zijn enkel geblesseerde Young woog ditmaal te zwaar voor de Zwollenaren, ondanks heldhaftig verweer van met name spelverdeler James Miller.

Het is moeilijk te zeggen wie van hen de beste is, maar James Miller is zeker een serieuze kandidaat. Hij wist dat hij, bij afwezigheid van de geblesseerde topscorer Travis Young, iets extra's moest brengen. Dat deed hij aanvankelijk in grootse stijl. Hij verdeelde het spel, bepaalde het tempo, gaf messcherpe assists en scoorde tegen een hoog percentage. Het was voornamelijk dankzij hem dat Zwolle lang in het kielzog van Towers kon blijven. Pas halverwege de tweede helft wisten de bezoekers een beslissende voorsprong te nemen.

Ryan Robertson had het heel wat gemakkelijker. Hij is misschien wel de allerbeste op de spelverdelerpositie. Hij liep deze zomer ternauwernood een NBA-contract mis, maar behoort in Nederland wekelijks tot de uitblinkers. Robertson kreeg aanzienlijk meer hulp van zijn teamgenoten. Hij had in center Chris Mims - na zijn enkelblessure naar een topvorm gegroeid - John Duggan en Jos Fredericks uitstekende secondanten.

Het spel van Towers oogde bij tijden imposant, coach Marco van den Berg heeft zijn ploeg op het moment suprème in voortreffelijke vorm gebracht. Ryan Robertson is de baas, maar werkelijk elke speler is in staat om een wedstrijd te beslissen. Wat nog belangrijker is; elke speler is ook bereid om zich te schikken in het collectief. Van den Berg begint steeds duidelijker het dodelijke juk van 'kroonprins' van zich af te werpen. Hij is in het dunbevolkte land van topcoaches beland.

De finale van de play-offs tussen titelverdediger Astronauts en Towers - we mogen er toch van uitgaan dat het daarop zal uitdraaien - wordt daarom om meerdere redenen interessant. Supercoach en kampioenenmaker Ton Boot lijkt voor het eerst enige concurrentie te krijgen.

NAC had weer de beschikking over Quentin Hall. De kleine spelverdeler was zaterdag bij het eerste duel met een liesblessure aan de kant gebleven, maar hij was inmiddels opgelapt. Hall speelde weergaloos, werd met 30 punten topscorer, maar kon de winst van Astronauts niet verhinderen. De Amsterdammers liepen weer aan de hand van Joe Spinks en Chris McGuthrie, maar zagen ditmaal ook Angelo Flanders een prominente rol opeisen. Zijn inbreng in het tweede kwart was bepalend voor de 30-41 voorsprong die zijn ploeg bij de rust koesterde. NAC kwam na de hervatting nog wel dichterbij, maar moest in de slotfase in de 73-77 nederlaag berusten.

Topscorers bij Zwolle: James Miller (22 punten), Steve Marshall (13), Robert Sawicki (11) en Patrick Kodjoe (17). Towers: Chris Mims (25 punten), Jos Fredericks (19), Ryan Robertson (17 punten, 8 assists en 7 rebounds), John Duggan (15), en Eric Nelson (13).

Topscorers NAC: Quentin Hall (30 punten), Nikola Simic (14) en Kurt Schwamp (11). Astronauts: Joe Spinks (22 punten en 10 rebounds), Chris McGuthrie (18 punten), Angelo Flanders (16) en Mario Bennes (9 punten, 9 rebounds en 8 assists).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 10 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.