De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 10 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Feyenoord telt af
voor thriller

   
 

ROTTERDAM - Feyenoord is begonnen aan de grote countdown, aan het aftellen voor de UEFA Cupthriller tegen Internazionale Milaan. Door de sensationele zege van vorige week in San Siro (0-1) staan de Rotterdammers voor het eerst sinds lange tijd met één been in een Europa Cupfinale. Morgenavond kan er in De Kuip werkelijk geen muis meer bij; het stadion is met 47.500 fans stijf uitverkocht. Uit alle hoeken en gaten wordt er gebedeld om tickets. En daar Inter drieduizend kaarten heeft teruggestuurd, gaan de kassa's vanmorgen om 09.00 uur open voor de liefhebbers die dit spektakel willen meemaken. Het zal stormlopen, want half Nederland lijkt Feyenoord naar de eindstrijd te willen dragen. Via Teletekst liet de club weten 'alsjeblieft' niet meer naar De Kuip te bellen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Feyenoord-keeper Edwin Zoetebier neemt een voorschot op een eventuele zege morgen tegen Internazionale Milaan. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
Niet alleen de supporters staan op hun achterste benen van opwinding, zo langzamerhand krijgen ook de spelers de cupkoorts te pakken. De spanning is tastbaar en zal, naarmate het uur van de waarheid nadert, alleen maar toenemen. Over de opstelling bijvoorbeeld. Spelen Bonaventure Kalou en Patrick Paauwe wel of niet? En wie wijst trainer Bert van Marwijk eigenlijk aan als vervangers voor de geschorsten Shinji Ono en Tomasz Rzasa?

Vragen en nog eens vragen. In ieder geval heeft Van Marwijk voor wat Kalou betreft een deadline bepaald. Wanneer deze lichtvoetige tovenaar uit Ivoorkust vandaag niet aan het afsluitende partijtje meedoet, dan valt het doek voor de buitenspeler, die juist nu in grote vorm is. "Hoe spijtig ik dit ook vind", vertelde Van Marwijk. "Maar in tegenstelling tot Patrick Paauwe, die een enkelblessure heeft, kunnen we met Kalou geen risico lopen. Hij heeft een spierblessure. Zelfs wanneer deze voor tachtig procent genezen is, mag je geen risico nemen. Het is moeilijk te zeggen of 'Bona' het haalt. Iedereen wil dat hij speelt; de supporters, technische staf, spelers, in feite de hele club. Ik zou graag een gokje met hem willen wagen en zelfs tot vlak voor de aftrap wachten. Maar stel dat hij wel speelt en na tien minuten toch last krijgt. Wat dan?"

Gelukkig voor Feyenoord haalt Paauwe de aftrap wél. De verdediger trainde gisteren apart, maar sluit zich vandaag voor het vertrek naar een trainingskamp wel weer bij de groep aan. Mocht Kalou inderdaad te geblesseerd zijn, dan overweegt men Brett Emerton van de rechtsbackplaats een linie door te schuiven. Achterin komt dan Christian Gyan erbij. De geschorste linksachter Rzasa wordt vervangen door de Chileen Mauricio Aros, terwijl de definitieve samenstelling verder nog een puzzel is. Dat is natuurlijk ook om Inter zand in de ogen te strooien. De Italianen, die net als Feyenoord nog op twee fronten strijden, hebben na het fiasco in het eigen San Siro zonder blikken of blozen gesteld dat zij alsnog de finale zullen bereiken.

Dat kan nog een leuke boel worden, daar Feyenoord de KNVB heeft gevraagd om de 10.000 kaarten die de voetbalbond van de UEFA toegewezen krijgt, op voorhand te reserveren. Zoiets heet het noodlot tarten. Maar zo vreemd is het niet, daar Feyenoord thuis nog nooit van een Italiaanse club heeft verloren. In 1969 werd het 2-0 tegen AC Milan, in 1997 2-0 tegen Juventus en in 2000 0-0 tegen Lazio Roma.

"Het zal de mooiste dag van mijn hele carrière zijn wanneer ik opnieuw de nul weet te houden", zei Edwin Zoetebier, één van de uitblinkers in San Siro. "Want dan staan we in de finale", vervolgde de doelman, die Jurek Dudek in deze fase van de strijd in de vergetelheid drukt. "Het bereiken van de finale zal uniek zijn. En niet alleen voor mij. Ik denk voor alle spelers. Zoiets komt misschien één keer in je voetballeven voor."

Bij de Volendammer begint het bloed inmiddels sneller te stromen. Maar ook niet meer dan dat. "Je kan je nu wel opblazen en nergens anders aan denken, maar de echte spanning komt pas in de loop van de donderdag."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 10 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.