De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Uitbundig afscheid
van Laura Robben

Van onze medewerker

   
 

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Met grote ogen keek ze om zich heen. Een volle sporthal Bindelwijk, de thuishaven van haar laatste vereniging NEA, een sterrenteam bestaande uit speelsters van alle ploegen waar ze in haar 21-jarige carrière mee speelde en een dozijn handbalprominenten zetten het afscheidsfeest van Laura Robben luister bij.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x296, 20kb)
Laura Robben krijgt een afscheidswedstrijd in stijl.
Robben is natuurlijk ook niet zo maar een handbalster. Met 303 interlands en tien landstitels en bekers en de drievoudige uitverkiezing tot beste handbalster van het jaar is ze de bekendste handbalster die Nederland ooit heeft voortgebracht. Bij een dergelijke staat van dienst hoort een uitbundig afscheid. En de wedstrijd? Die was vooral gezellig met een totaal onbelangrijke einduitslag van 22-25 voor het sterrenteam dat het gecombineerde jeugd- en seniorenteam van de organiserende vereniging versloeg.

Toch is Robben, die volgend jaar overigens als keepertrainster aan de bak gaat bij haar laatste 'werkgever', nog niet helemaal klaar met NEA. Morgenavond moet ze nog een keer aan de bak in de halve finale van de beker tegen Hellas. Een wedstrijd die NEA zeer gehavend moet afwerken omdat het Handbalverbond op het laatste moment en tot grote ergernis van trainer Paul van Gestel besloten heeft de wedstrijd een week te verplaatsen. Omdat een aantal speelsters hun vakantie al geboekt hadden, zal het een makkie worden voor het toch al favoriete Hellas.

Voor Hellas kan het wel eens een heel mooi seizoen worden, want naast het zo goed als verzekerd zijn van de bekerfinale, hebben de vrouwen uit Den Haag ook alvast een voorsprong genomen op het landskampioenschap. In de eerste wedstrijd van de best-of-five serie werd regerend kampioen Zeeman Vastgoed/SEW met 29-16 verpletterd.

Coach Nico Stet was vol lof over zijn ontketende ploeg. "We hebben vandaag laten zien wat ons zo sterk maakt. In tegenstelling tot SEW hoeven wij het niet te hebben van een aantal speerpunten. Wij hebben scorend vermogen over de hele linie. Daarnaast speelden Silvia Hofman en Mariska Schenkels in het centrum van de defensie een belangrijke rol." Maar de absolute hoofdrol was weggelegd voor keepster Mirjam van Boles, die international Ingeborg Vlietstra op de bank hield. Ze was van welke positie dan ook nagenoeg onpasseerbaar.

SEW-trainster Aaf van Dijk gaf ruiterlijk toe dat Hellas de betere was. "Hopelijk was dit een eenmalige slechte beurt van ons. Op Edwina Hofstaetter na zat niemand in de wedstrijd. Laten we de bekerwedstrijd van morgen tegen Quintus maar als therapie gebruiken om volgende week weer scherp tegen Hellas te zijn."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.