De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Roda en AZ dramatisch
   
 

AMSTERDAM - Via een achteruitgang en begeleid door veiligheidsfunctionarissen sloop scheidsrechter Roelof Luinge uit het Parkstad Limburg Stadion. De onpartijdige had bij gebrek aan enig voetbalgenot tussen Roda JC en AZ (0-0) de hoofdrol op zich genomen en op zijn manier voor wat leven in de anderhalf uur durende saaiheid gezorgd. De wijze waarop Luinge dat had gedaan, was met name de Kerkraadse supporters in het verkeerde keelgat geschoten. En die supporters wilden na afloop van het duel verhaal halen.

Het affiche, Roda JC-AZ, was veelbelovend; de voorstelling bedroevend. De winnaar zou alle zorgen van zich afgespeeld hebben, terwijl de verliezende partij binnen nacompetitiebereik zou blijven. AZ vond één punt voldoende en legde meteen de wedstrijd lam, mede geholpen door de barre toestand van de Kerkraadse grasmat.

Roda JC is geïnteresseerd in Stormvogels/Telstar-topscorer Laurens ten Heuvel. Komende vrijdag gaat bestuurslid technische zaken Nol Hendriks de spits zelf bekijken in de uitwedstrijd van Telstar tegen RBC Roosendaal.

En alsof dat niet voldoende was, moest de thuisploeg het doen zonder de geblesseerde centrale spitsen Yannis Anastasiou en Mark Nygaard. Binnen een kwartier had stand-in Fredrik Berglund tot twee keer toe bewezen dat de twijfel over hem, de duurste Roda-aankoop, niet onterecht is. Waar Berglund hopeloos faalde, vond Bernard Tchoutang steeds weer scheidsrechter Luinge op zijn pad. AZ vond het prima zo, zeker toen de irritatie bij de thuisclub zienderogen toenam.

Zelf toonde de formatie van coach Henk van Stee geen enkel aanvallend initiatief, zelfs niet toen Roda met z'n tienen verder moest, nadat Ivan Vicelich wegens natrappen rood zag. De AZ-coach gaf ruiterlijk toe voor een punt te zijn gekomen en zo de afstand tot de nacompetitieplaatsen op zes punten te brengen.

Collega Georges Leekens vindt die zes punten allerminst geruststellend met nog vier wedstrijden, waaronder het duel met FC Den Bosch, in het verschiet. "Van Stee mag dat wel genoeg vinden, volgens mij is dat erg voorbarig. Roda heeft dan ook geen punt gewonnen, maar twee punten verspeeld."

Roda JC - AZ 0-0. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 14.500. Rode kaart: 77. Vicelich (Roda JC). Gele kaart: Van der Luer, Vandenbroeck (Roda JC), Fortes Rodriguez, Lindenbergh (AZ).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.