De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Slijtageslag in Milaan
kost Feyenoord punten

   
 

ROTTERDAM - Het zal Feyenoord toch niet gebeuren, dat het straks met lege handen staat? Dat over een paar weken alles voor niets is geweest? Rotterdam houdt wat dit betreft de adem in. In ieder geval tot en met zondag. Kan de ploeg donderdagavond in De Kuip na 28 jaar weer de UEFA-Cupfinale halen, dan is het seizoen ongeacht de afloop tegen Internazionale alsnog geslaagd. Maar ook dan kun je je afvragen of de ploeg het feest en de emoties het hoofd kan bieden. Want amper drie dagen later volgt alweer de kraker tegen PSV. Een strijd die wel eens beslissend voor de landstitel kan zijn.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 17kb)
Hebbes! NAC-doelman Gabor Babos grijpt stijlvol in voor Robin van Persie kan uithalen. Feyenoord morste dure punten in De Kuip met het oog op de landstitel. De sensationele EC-wedstrijd tegen Inter had duidelijk zijn tol geëist.
Deze doldwaze weken, waarin de internationale verplichtingen een geweldige aanslag op de fysieke gesteldheid van de Feyenoorders betekenen, ging het net als voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen Inter mis. Toen snoepte RKC Waalwijk een punt (1-1) af; gistermiddag was 't het voor Europees voetbal knokkende NAC dat de Rotterdammers op 0-0 hield. Bijna dodelijk voor een club met titelaspiraties.

"Dit is een domper," erkende Pierre van Hooijdonk dan ook na het laatste fluitsignaal van de beroerd leidende Jack van Hulten. "Dit soort wedstrijden kosten onnoemelijk veel kracht. Omdat we het spel niet thuis kunnen maken, moeten we elke keer weer tot op de bodem gaan."

Net als zijn medespelers betaalde ook 'Big Pete' de tol voor de sensationele wedstrijd van een paar dagen eerder in San Siro. Neem bijvoorbeeld Patrick Paauwe. De verdediger werd voor de wedstrijd tegen Inter net op tijd opgelapt, maar ontbrak tegen NAC. "Op een gegeven moment voel je dat je kuiten vollopen; je wil wel maar kan niet," vervolgde Van Hooijdonk, die graag voortijdig wilde douchen, maar gezien de stand daar niet aan toekwam. "Alleen bij die 5-0 tegen Sparta ben ik gewisseld. Nu moeten we ook niet meer trainen, maar onze rust pakken."

"Ik vind het heel triest", vond ook Bert van Marwijk. "We hebben opnieuw twee dure punten laten liggen in de strijd om de titel. Jammer, heel erg jammer." Om er gelijk aan toe te voegen: "Je weet dat als je op twee fronten strijdt, je nog alles kunt verliezen ook. Vandaag hebben we tot het laatst toe gestreden, maar die wedstrijd tegen Inter heeft zowel lichamelijk als emotioneel kracht gekost. Er kwam daar in Milaan zoveel op ons af. Ik zoek niet naar excuses, want als je kampioen wil worden, moet je ook vandaag van NAC winnen. Nee", besloot hij, "voor de return tegen Inter hoef ik die jongens niet op te peppen. Iedereen weet wat er op het spel staat."

Maar dat weet Inter ook. De Italianen verloren in de race om de scudetto thuis drie zeer kostbare punten. En daar de Milanezen na dertien jaar weer kampioen willen worden, is het de vraag waar donderdag hun prioriteiten liggen. Het gokken op twee paarden kan eigenlijk niet; het een (EC) moet wel ten koste van het ander (UEFA Cup) gaan.

Dat ondervond Feyenoord tegen NAC aan den lijve. Trainer Henk ten Cate vroeg zich na afloop af of hij tevreden moest zijn met die 0-0. "Pas aan het einde van de rit kunnen we zeggen of we tegen Feyenoord niet te weinig hebben gekregen. Maar het geluk ontbrak ons gewoon om hier te winnen."

Ten Cate doelde vast op de kopbal van de Braziliaan Cristiano vlak voor tijd tegen de lat. Maar ook daarvoor kreeg NAC een paar kansen om van te watertanden. Doch net als in San Siro vertolkte Edwin Zoetebier weer een hoofdrol. De vlam sloeg pas vijf minuten na rust in de pan, toen back Levi Risamasu de op snelheid liggende Johan Elmander keihard onderuit haalde. Van Hulten, die kennelijk last had van de warmte, trok niet eens geel. Het op zijn tandvlees lopende Feyenoord trachtte met verse krachten als Leonardo 1 en Igor Korneev de driepunter alsnog binnen te slepen. Maar toen zelfs Van Hooijdonk niet zijn specialiteit van het huis kon laten zien, werd de druk groter en groter. NAC profiteerde bijna van het opportunistische spelletje van de helden van San Siro, maar mocht achteraf ook niet klagen. Zo zag Leonardo zijn solo in rook opgaan en redde tenslotte Gabor Babos fraai op een prachtige omhaal van Paul Bosvelt.

Alle pogingen van Feyenoord ten spijt, het hernieuwde puntverlies kwam als een mokerslag aan. De titel is verder weg dan ooit, maar de UEFA-Cupfinale op 8 mei in de eigen Kuip gloort. De komende dagen zal alles in het werk worden gesteld om die ene, grote prijs in eigen hand te houden... en te nemen.

Feyenoord-NAC 0-0. Scheidsrechter: Van Hulten. Toeschouwers: 38.000. Gele kaart: Bobson, Penders (NAC); Van Persie, Van Wonderen (Feyenoord).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.