De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dochter Heineken in
top 5 rijkste Britten

   
 

AMSTERDAM - Michel de Carvalho, schoonzoon van de in januari overleden Freddy Heineken, is door de erfenis van de biermagnaat in een klap de op drie na rijkste Brit geworden. Het vermogen van de bankier en zijn vrouw Charlène, Heinekens enige kind, wordt op bijna 3 miljard pond (4,8 miljard euro) geschat.

De Britse zondagskrant The Sunday Times heeft voor het veertiende achtereenvolgende jaar zondag de ranglijst van duizend rijkste Britten gepubliceerd.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat iemand uit het niets op een plaats bij de eerste vijf van de ranglijst kwam.

De Carvalho is vice-voorzitter van de raad van bestuur van de bank Schroeder Salomon Smith Barney.

Hij heeft huizen in Londen en Hampshire. Als jongetje speelde hij in de jaren vijftig en zestig in verscheidene films, waaronder Lawrence of Arabia van regisseur David Lean. Verder vertegenwoordigde hij Groot-Brittannië op de Olympische Winterspelen van Grenoble (1968), Sapporo (1972) en Innsbruck (1976).

De rijkste Brit is de Duke of Westminster die 4,7 miljard pond bezit. Hij heeft zijn rijkdom voornamelijk te danken aan onroerend goed in onder meer het centrum van Londen. Na hem komt met 4,5 miljard pond de industrieel Hans Rausing (detailhandel en verpakkingsmaterialen). Derde zijn Lord Sainsbury en zijn familie, eigenaar van het gelijknamige supermarktconcern. Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, stond in 2000 nog op de derde plaats en moet nu genoegen nemen met de vijfde positie. Hij heeft slechts 70 miljoen pond minder dan Michel en Charlène de Carvalho.

Waren er in 2000 nog 26 Britten met een vermogen van 1 miljard pond of meer, een jaar later was dat aantal tot 21 gedaald. Koningin Elizabeth komt ook lang niet aan 1 miljard. Zij staat met een vermogen van 275 miljoen pond op de 125e plaats. J.K. Rowling heeft met haar Harry Potter-boeken 226 miljoen pond vergaard en komt daarmee op de 147e plaats. De rijkste musicus blijft Paul McCartney. Hij staat 34e. De weduwe van zijn vroegere Beatle-kompaan George Harrison, erfde 140 miljoen pond en komt daarmee op de 230e plaats.

Sinds dit jaar behoren ook zanger Robbie Williams en voetballer David Beckham tot de duizend rijkste Britten. Zij delen met een vermogen van 35 miljoen pond de 962e plaats. Bij Beckham is het vermogen van zijn vrouw Victoria, oud-lid van de Spice Girls, meegeteld.

De rijkste persoon op aarde is Robert Walton van het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart. Hij moet zien rond te komen van ongeveer 100 miljard dollar (ruim 110 miljard euro).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.