De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 8 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Maastrichtse Flodders
jagen politie op vlucht

   
 

door Joan van den Dungen MAASTRICHT - Een massaal opgetrommelde politiemacht moest afgelopen weekeinde de Maastrichtse Elektrowijk uit vluchten voor de familie Krijnen, die bekend staat als de familie Flodder. De agenten, die een lid van de familie wilden arresteren werden bekogeld met stenen, bierflessen en fietsen. Ook een rotweiler werd tegen de agenten opgezet.

Volgens een zegsman moest de politiemacht, bestaande uit zo'n 50 agenten zich snel terugtrekken om de zaak niet te laten escaleren. Zondagochtend wachtte de politie opnieuw een zwaar onthaal.

Een patrouille had eerder die avond een auto achtervolgd die kort daarvoor bij een inbraak in een praktijk voor fysiotherapie in Sint Annadal was gezien. De wagen ging er met hoge snelheid vandoor. In de Franklinstraat in de wijk Witte Vrouwenveld wisten de inzittenden te ontkomen in een enorme menigte die zich op straat had verzameld.

Afspraak

Gistermorgen trok opnieuw een enorme politiemacht van zo'n 80 man de wijk in om drie van geweldpleging verdachte Flodders van hun bed te lichten.

Pater familias Peer Krijnen is woedend over de actie. "Ik heb weken terug al een deal met de politie gemaakt dat ik ingelicht zou worden als er iets loos zou zijn. Daar heeft men zich niet aan gehouden."

"Natuurlijk moesten die wouten vluchten. Zij wilden onze Wim maar die was onschuldig. Ja, hij had twee camera's van de muur getrokken bij een autobedrijf. Maar daarover had de politie mij moeten bellen, dat was afgesproken. Ik had dat akkefietje wel opgelost. Nu hebben ze het op deze manier gedaan. Dat is tegen de afspraak maar ook vragen om problemen", vindt Krijnen.

Voor de probleemfamilie Krijnen werd eerder al ruim twee miljoen euro uitgetrokken voor een verhuisoperatie naar een andere wijk.

"Ik verkondig geen leugens", aldus familiewoordvoerder Peer Krijnen. "Misschien alleen bij justitie. Daar ben ik vaste klant geweest. Dan was het in mijn eigen belang. Maar recht is recht. Luister goed, wij laten ons het kaas niet van ons brood eten. We zullen ook niet verhuizen. Ik zal blijven strijden voor mijn kinderen totdat ik eeuwig mijn ogen zal sluiten. De gemeente heeft nu een beerput opengetrokken en ik weiger om hem dicht te gooien."

De Maastrichtse politie verwacht binnenkort nog meer verdachten aan te kunnen houden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 8 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.