De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 6 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Groots onthaal Feyenoord

door Henk Evenblij en Jeroen Kapteijns

   
 

door Henk Evenblij en Jeroen Kapteijns MILAAN/ROTTERDAM - De helden van San Siro werden gistermiddag op ludieke wijze ingehaald. Toen het chartertoestel op vliegveld Zestienhoven landde, keken de spelers van Feyenoord lachend om zich heen. Terwijl het toestel naar het luchthavengebouw taxiede, zette de brandweer spontaan de waterspuit op de vliegmachine. Enkele tientallen supporters onthaalden de spelers en technische staf tenslotte op een ovationeel applaus, een gebaar dat voor aanvang van de uitlooptraining bij de eigen Kuip nog eens werd herhaald. Van het medische front kwam een goed bericht over Bonaventure Kalou. De Ivoriaan blijkt tegen Inter slechts een klein scheurtje in de hamstring te hebben opgelopen en is mogelijk toch van de partij in de return komende donderdag.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Feyenoord-trainer Bert van Marwijk wordt bij aankomst bij De Kuip als held onthaald door een van de trouwste supporters van de Rotterdamse 'Stadionclub'. (Foto: ANP)
En dat zou een grote meevaller zijn voor Feyenoord, al hield clubarts Robbart van Linschoten gisteren nog een serieuze slag om de arm. "We bekijken het van dag tot dag", aldus de dokter. Maar toch lijkt het erop dat Kalou's wens verhoord kan worden. Na afloop van het duel, toen de Ivoriaan zich ongemakkelijk lopend door de catacomben van San Siro voortbewoog, had hij verklaard. "Ik wil niet slecht denken, ik blijf positief. Ik hoop er volgende week gewoon bij te kunnen zijn."

Tot hij geblesseerd moest uitvallen, was Kalou de uitblinker bij het prima voor de dag komende Feyenoord. De zege op Internazionale (0-1) bezorgde gisteravond niet alleen de ruim 7000 Feyenoordfans in San Siro koude rillingen. In de Nederlandse huiskamers zaten donderdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur maar liefst 2.815.000 kijkers voor de buis. Met een kijkdichtheid van 19,3 procent scoorde Feyenoord, volgens de NOS, extreem hoog. Het was in Milaan dan ook een ongelooflijke happening, die nog uren nazinderde in de Italiaanse voorjaarsnacht.

De spelers van Feyenoord bouwden na afloop van het duel een klein feestje in hotel Grand Brun, terwijl de supporters zich in een Milanese disco van hun beste kant lieten zien. Het was voor Feyenoord feesten met de rem erop, want de ploeg beseft terdege dat plaatsing voor de finale nog een hele klus wordt.

Bovendien kan Feyenoord nu niet lang stilstaan bij het succes, want morgenmiddag wacht al weer NAC. In deze fase van het seizoen spelen de Rotterdammers louter finales. Van verslapping in de strijd om de landstitel mag dan ook geen sprake zijn.

"Maar eerst gaan we genieten van deze geweldige wedstrijd", vertelde Pierre van Hooijdonk, donderdagavond weer toonaangevend en de inleider van het eigen doelpunt van Inter-verdediger Ivan Cordoba. "Na de wedstrijd was ik kapot", zei 'Big Pete', "maar vandaag (vrijdag) gaat het al weer. We moeten nu onze rust pakken, want zondag staat NAC weer voor de deur. Het zijn gekke weken waarin veel op het spel staat. De 0-1 zege in Milaan betekent in ieder geval een uitstekend uitgangspunt voor de return, maar denk eraan dat Inter volgende week met al zijn sterren zal aantreden. Het wordt nog een hachelijke onderneming, maar met steun van ons legioen moet het lukken om de finale te halen."

De Kuip is reeds volkomen uitverkocht, maar toch hoopt manager Hans Hagelstein dat Inter niet volledig gebruik zal maken van de toegewezen (duizend) tickets. "Als dat zo is, dan gaan er nog een paar honderd kaarten in de verkoop. Aan de enorme reacties, die we hebben gekregen na de zege in Milaan, te zien hadden we het stadion wel een paar keer kunnen uitverkopen."

In Milaan was de steun van de meegereisde aanhang van groot belang geweest, vonden de Feyenoorders eensgezind. "Die invasie van Feyenoorders was geweldig", aldus doelman Edwin Zoetebier, "Daar kreeg je echt een kick van. Op de momenten dat wij onder druk kwamen te staan, hebben de supporters ons er doorheen gesleept door achter de ploeg te gaan staan."

Zoetebier keepte in San Siro een uitstekende wedstrijd. Niet voor niets lichtte Van Marwijk in zijn bespreking van de wedstrijd de prestatie van de Volendamse goalie eruit. "Zoetebier heeft echt geweldig gekeept. Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden en de overwinning voor ons veiliggesteld", beoordeelde Van Marwijk de prestatie van de keeper, die vorig jaar in het UEFA-Cuptoernooi met Vitesse nog ten onder ging tegen Inter.

Verder loofde Van Marwijk vooral het collectief. Daarmee sloeg de trainer de spijker op de kop, want de Feyenoorder knokten voor elke meter en voor elkaar. Zo speelde Patrick Paauwe, die de dagen ervoor erg last had van een enkelblessure, op karakter de hele wedstrijd uit en sprong bijvoorbeeld ook de werklust van de jonge Robin van Persie eruit.

De groeidiamant uit de Feyenoord-opleiding gaf op de juiste wijze antwoord op de stortvloed aan kritiek, die hij over zich heen had gekregen na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De jonge Rotterdammer kwam toen drie kwartier te laat, begon om die reden als bankzitter, waarna hij als invaller tot irritatie van zijn ploeggenoten een vrije trap voor zich opeiste. In het San Siro presenteerde Van Persie zich als teamspeler door veel verdedigende arbeid te verrichten en zich de longen uit het lijf te lopen.

Dit overigens pas na een moeizaam begin met behoorlijk wat balverlies. "Het was onwennig. Je speelt toch in San Siro, een hele happening. Nadat ik een paar leuke acties had, viel de angst om te spelen weg", vond Van Persie, om daar zoals het een teamspeler betaamt aan toe te voegen, "Als team hebben we perfect gespeeld, alles hadden we voor elkaar over. Dat was fantastisch."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 6 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.