De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 6 april 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street verdeeld

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Wall Street liet gisteren een verdeeld beeld zien. Mocht de Dow Jones-index een bescheiden winst bijschrijven, de technologiezware Nasdaq Composite moest omlaag. De Dow sloot uiteindelijk 36,47 punten (0,4%) hoger op 10271,64. De Nasdaq leverde 19,73 punten (1,1%) in op 1770,02.

De Dow Jones-index profiteerde volgens marktpartijen van een winstbijstelling van Minnesota Mining and Manufacturing (3M, +7%). De Dow-component liet weten dat de resultaten over het eerste kwartaal van dit boekjaar hoger uit zullen komen dan aanvankelijk verwacht.

De winstmeevaller is te danken aan kostenbesparende maatregelen, aldus het concern, dat gisteren eveneens liet weten de naam officieel te wijzigen in 3M. De opwaartse bijstelling van de winstverwachting was voor analisten van Salomon Smith Barney en Credit Suisse First Boston aanleiding om hun houdenadviezen te wijzigen in kopen.

Alcoa (+3%) was gisteren het eerste Dow-fonds dat daadwerkelijk eerstekwartaalresultaten bekendmaakte. De winst per aandeel die het aluminiumconcern rapporteerde, was in lijn met de verwachting. Op korte termijn blijft het ondernemersklimaat echter 'uitdagend', meldde Alcoa ook.

Macrocijfers waren er gisteren eveneens. Het werkgelegenheidsrapport over de maand maart leek de stelling te onderbouwen dat de arbeidsmarkt aantrekt, gezien het feit dat er in maart 58.000 banen bijkwamen. Het werkloosheidspercentage nam echter toe, en de cijfers over februari werden neerwaarts herzien, hetgeen voor enige twijfel zorgde.

De technologiesector had te lijden van een winstwaarschuwing van it-bedrijf McData (-25%). Die liet weten dat de resultaten over het eerste kwartaal fors achter zullen blijven bij wat aanvankelijk werd verwacht. De tegenvaller wordt met name veroorzaakt doordat de grootste klant van McData orders heeft geannuleerd. McData zou daarnaast te lijden hebben van uitgestelde it-uitgaven. Analisten waren er als de kippen bij om hun adviezen voor het fonds neerwaarts bij te stellen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 6 april 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.