De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 30 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Stefan van Dijk
troef van Lotto

Van onze speciale verslaggever

   
 

HARELBEKE - In het centrum van Harelbeke droomt ploegleider Walter Planckaert hardop van het ideale scenario van de 45e E3-prijs. Met Nico Eeckhout en vooral Peter van Petegem heeft de telg uit een roemrijk wielergeslacht twee troeven in handen. Dat dat geen garantie voor succes is, bewees de Australiër Cooke, die woensdag in Dwars door Vlaanderen het Belgische cyclisme tot een grote mop maakte.

Planckaert en al zijn wielerminnende landgenoten wensen deze afgang zo snel mogelijk te vergeten. Daarom moet er vanmiddag een Belg, maar in ieder geval een renner uit een Belgische ploeg, winnen. In dat geval heeft Lotto de beschikking over een veelbelovende sprinter uit Nederland, bij wie de teller inmiddels op drie staat.

Afgelopen donderdag bewees Stefan van Dijk in de Omloop Wase Scheldeboorden opnieuw een koelbloedig afmaker te zijn. Met zijn dubbelslag in de GP Erik Breukink manifesteert Van Dijk zich vooralsnog met drie overwinningen in de minder zware koersen, maar heeft hij wel een basisplaats afgedwongen in de sterkste profploeg van dit moment: Lotto.

Planckaert: "Bij ons is hij volledig tot ontbolstering gekomen. Van Dijk is een goede renner, een toffe kerel. Hij ligt goed in de ploeg en rijdt het volledige programma. Meestal levert de E3-prijs het beeld op van tien sterke mannen die naar de streep rijden. Als de groep groot is en Van Dijk zit er bij, weet je het maar nooit."

Bij Domo-Farm Frites is Johan Museeuw kopman en wordt door ploegleider Lefevre voorzichtig de naam van de wispelturige Max van Heeswijk genoemd. Van Servais Knaven, vorig jaar winnaar van Parijs-Roubaix, mag na een valpartij in Milaan-Sanremo nog geen topprestatie worden verwacht. Knaven werd zondag getroffen door koorts en is nog niet in topvorm.

Rabobank speelt, bij afwezigheid van Erik Dekker, Markus Zberg als troef uit. Een aantal jongeren en Marc Wauters en Steven de Jongh krijgen een vrije rol.

Sabadell. Catalaanse week.Vijfde etappe, Vic - Sabadell: 1. Pereiro (Spa) 144 km in 3.27.20, 2. David Etxebarria (Spa), 3. Karpets (Rus) 0.03, 4. Ferrio (Spa) 1.53. Eindklassement: 1. Mercado (Spa) 19.14.53, 2. Guerini (Ita) 0.15, 3. Gontsjar (Oek) 0.27, 4. Dominguez (Spa) 0.34, 5.

Internationale wielerweek Coppi-Bartali.Vierde etappe, Luca - San Salvatore: 1. Marzoli (Ita) 195 km in 5.01.33, 2. Figueras (Ita) 0.06, 3. Casagrande (Ita), 4. Evans (Aus) 0.08, 5. Scarponi (Ita).(Oos). Klassement: 1. Casagrande 16.39.23, 2. Figueras 0.04, 3. Luttenberger 0.07, 4. Evans 0.16, 5. Trampusch (Oos) 0.20.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 30 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.