De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 30 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Goede vrijdag
voor RBC

Van onze speciale verslaggevers

   
 

ROOSENDAAL - RBC mag zich in ieder geval één dag koploper noemen van de Gouden Gids Divisie. De club uit Roosendaal, die in december al afgeschreven leek in de kampioensrace, onttroonde in het uitverkochte Vast&Goed-stadion Excelsior in de tweede 'finale' binnen acht dagen tijd (3-0). In de eerste helft liet de thuisclub het initiatief veelvuldig aan de Rotterdammers. Om telkens met razendsnelle uitbraken de ruimte achter de Excelsior-defensie uit te buiten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 17kb)
Gehinderd door Yoessef El Akchaoui mist Geert den Ouden (l.) een uitstekende kans. Even later zal de aanvaller van RBC alsnog de score openen in het belangrijke duel met Excelsior. (Foto: Visumar)
Na wat speldenprikjes van Cecilio Lopes (schot over) en Ramon Luyten (gestopt door Malkowski) leidde zo'n counter halverwege tot een prima kans voor Geert den Ouden. Henk Vos bediende zijn collega-aanvaller met een kopballetje. De aanname van Den Ouden was goed, de afronding onvoldoende.

RBC, dat even later centrale verdediger Sander Keller geblesseerd (doorlopen John Feskens) verloor, bleef het gevaarlijkst. Den Ouden wilde maar wat graag zijn gram halen tegen zijn oude club, maar ook na een half uur kreeg hij in kansrijke positie op aangeven van de frêle Gijs Cales de bal niet tussen de palen. Even later liet Malkowski een inzet van Vos los en kreeg Den Ouden de openingstreffer op een presenteerblaadje en dit keer toonde hij wél koelbloedigheid (1-0).

In de tweede helft groef RBC zich volledig in. Excelsior-trainer Adrie Koster reageerde door een aanvaller te brengen (Chima Onyeike) voor een verdediger (Steve Olfers). De beste kansen bleven echter voor RBC. Twintig minuten voor tijd strandde Ramon Luyten na een prima individuele actie. Aan de andere kant smoorde doelman Wim de Ron het dreigende gevaar van Lopes in de kiem. Het duel werd in de slotfase door de thuisclub beslist. Eerst legde Vos de bal panklaar voor Hertog, waarna Cales in blessuretijd het feest in Roosendaal compleet maakte: 3-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 30 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.