De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 30 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Irritatie bij VVD-fractie over Dijkstal
   
 

AMSTERDAM - In de VVD-fractie bestaat grote ongerustheid en irritatie over de halsstarrige weigering van de liberale leider Dijkstal om de meer rechtse standpunten van zijn partij over onder meer asielzoekers en het autogebruik onder de aandacht te brengen.

Na de crisisstemming van de afgelopen weken, waarbij Dijkstal uiteindelijk boog voor de Kamercentralevoorzitters, is de beloofde 'duidelijke taal' van de liberaal uitgebleven. Ook bij het laatste lijsttrekkersdebat kwam Dijkstal nauwelijks aan de bak. Met de laatste score in de opiniepeiling van 26 zetels lijkt een echec in het verschiet te liggen.

Vooral in de lagere regionen van de kandidatenlijst van de VVD is er ontevredenheid, zo wordt bevestigd door een prominente liberaal. De kans is aanwezig dat alleen de huidige bewindslieden en de fractietop (de leden van het fractiebestuur) na 15 mei terugkomen in het parlement. Voor relatief jonge, talentvolle Kamerleden, zoals Wilders, Oplaat, Van Baalen, Balemans, Blok, Snijders en nieuwkomer Hooijmaijers is er geen plaats.

Zenuwachtig

"De Kamerleden op de lagere plaatsen worden zenuwachtig. Het rommelt in die regionen", zegt een vooraanstaande VVD'er. "Dijkstal belooft met harde taal te komen over asielzoekers. Maar wat gebeurt er: we horen hem alleen over dak- en thuislozen. Zo winnen we de verkiezingen niet. Er moet wat gebeuren."

Na de aanvaringen van Dijkstal met VVD-voorzitter Eenhoorn, die hem een aantal keren hinderlijk voor de voeten liep, blijkt de lijsttrekker aan zijn partijtop een aantal keren de vertrouwenskwestie te hebben voorgelegd. "Als jullie zeggen: we hebben het vertrouwen niet meer in je, moet je het laten weten", aldus Dijkstal gisteren in De Volkskrant.

Inmiddels is de Haagse pr-man Theo Monckhorst toegevoegd aan het campagneteam van Dijkstal. Hij moet na het dramatische verlies bij de gemeenteraadsverkiezingen samen met minister Frank de Grave (Defensie) scherpte aanbrengen in de strategie van Dijkstal.

Maar ook hier vragen sommige liberalen zich af waarom staatssecretaris Hans Hoogervorst (Sociale Zaken) niet door Dijkstal wordt ingezet. Hoogervorstwordt gezien als een talent op dit gebied.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 30 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.