De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 28 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Onder Van Ierschot floreert
King of Sports als ooit

Van onze medewerker

   
 

DEN HAAG - De Nederlandse cricketers mogen blij zijn met hun voorzitter René van Ierschot die een drukke baan in een maatschap van bedrijfsjuridische adviseurs combineert met zijn werkzaamheden voor de cricketbond. Deze twee functies betekenen voor Van Ierschot dat hij vaak 's avonds en 's nachts nog bezig is. Grote leiders hebben echter maar weinig slaap nodig zo leert de historie en Van Ierschot doet het allemaal uit liefde voor the King of Sports.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 11kb)
René van Ierschot heeft het vaderlandse cricket weer op de rails gezet. De voorzitter van de KNVB eist echter het succes van zijn beleid geenszins op. Hij hoopt alleen dat zijn sport op de ingeslagen weg voortgaat. (Foto: HENK BOUWMAN)
Sinds zijn benoeming tot voorzitter is er veel positiefs bereikt. Het moment van aantreden kon eigenlijk niet ongelukkiger. Nederland had zich niet gekwalificeerd voor de profijtelijke World Cup en de cricketbond had financiële zorgen. Nu, vijf jaar later, zijn er op het veld aansprekende resultaten geboekt, tweemaal Europees kampioen en winnaar van het WK voor B-landen, met de daarbij behorende promotie naar de A-groep.

Van Ierschot vindt deze prestaties echter minder belangrijk dan de andere dingen die zijn bereikt. "We hebben een veel bredere top gekregen. Er zijn nu 25 spelers die aanspraak kunnen maken op deelname aan de World Cup, terwijl we in het verleden zeven vaste spelers hadden en de andere plaatsen opgevuld dienden te worden." Hij wijt die verbreding van de top overigens aan het goede werk van de nationale coach, Emerson Trotman, die een aantal jeugdspelers heeft opgeleid tot volwaardige internationals. "Het is boeiend om te zien hoe Trotman dat doet en hoe on-Nederlands de discipline is en wat voor goede resultaten dat oplevert. Dit alles leidt tot meer concurrentie van de huidige selectie en het kan niet ander dan dat het spelpeil hierdoor verbetert."

"Aan de top is het dus aardig voor elkaar en ook bij de jeugd loopt het goed. Ik heb echter grote zorgen over de daling van het aantal velden waarop wij kunnen spelen, vooral in de grote steden. Dat is teruggegaan van 116 naar 86, terwijl het aantal jeugdleden is gegroeid en de senioren gelijk zijn gebleven."

"Wij zijn bezig onze organisatie te professionaliseren en daarvoor is veel geld nodig. Geld, dat wij op dit moment nog niet hebben. Zo'n uitnodiging voor deelname aan de Champions Trophy in september in Sri Lanka is dan ook een soort geschenk, want daardoor krijgen wij wat extra middelen. Wij hebben per 1 maart Roland Lefebvre in dienst genomen als manager cricketzaken en tevens als contactpersoon NOC*NSF, jeugdcoach en trainer."

Naast voorzitter van de KNCB vervult Van Ierschot een belangrijke functie in de raad van bestuur van de Wereldcricketbond als afgevaardigde van de niet-testlanden. In dit college behartigt hij met succes de belangen van de kleinere cricketlanden. "Nederland heeft met zijn prestaties op het groene veld indruk gemaakt en onze aanvraag voor de One Day International-status is dan ook terecht. Of Nederland die internationale erkenning ook daadwerkelijk zal krijgen, hangt onder andere af van de resultaten die de komende weken geboekt zullen worden tegen tegenstanders als Namibië, Kenia, Zimbabwe A en Sri Lanka A."

Nederland neemt de volgende spelers mee: Lefebvre, Scholte, Bradley, Esmeijer, Khan, Kloppenburg, DeLeede, Van Noortwijk, Van Oosterom, Schiferli, Statham, Van Troost, Zuiderent, Zulfiqar, Raja en Smits.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 28 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.