De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 28 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Frank de Boer
roemt mentaliteit

   
 

ROTTERDAM - Het rouwproces van Oranje na de uitschakeling voor het WK komende zomer nadert langzamerhand z'n voltooiing. Na het gelijkspel tegen Engeland overheersten de negatieve gevoelens; gisteren keek iedereen al weer wat zonniger naar de toekomst. WK-deelnemer Spanje werd voor de tweede achtereenvolgende maal in een vriendschappelijke wedstrijd verslagen en opnieuw nam Frank de Boer de winnende treffer voor z'n rekening. "Met m'n hoofd, opnieuw uit een corner en opnieuw in dezelfde hoek. Dat is morgen lekker terugkomen bij FC Barcelona."

Volgens de aanvoerder geeft dit soort oefenwedstrijden nog enige bevrediging. "Zeker als je ze winnend afsluit en het ook nog tegen het land is waar je je geld verdient. Het is misschien allemaal nog niet fantastisch, maar het groeit wel. In de eerste helft lieten we ook blijken dat we iets goed te maken hadden. Meer dan tegen Engeland vond ik dat die mentaliteit van ons afstraalde."

Ondanks een dramatisch laatste half uur van zowel Nederland als Spanje - mede door de vele onvermijdelijke wissels - was bondscoach Dick Advocaat naar eigen zeggen wel wijzer geworden. "In vergelijking met de interland tegen Engeland wilde ik dat we met het hele elftal meer naar voren zouden spelen en vooral meer agressie aan de dag zouden leggen. Ik moet zeggen dat het ons aardig is gelukt. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de Spanjaarden ons vroeg in de opbouw stoorden."

"We speelden bijzonder goed georganiseerd en van daaruit wisten we onze aanvallers goed te vinden", oordeelde De Boer, die Oranje de eerste minuten typeerde als een zoekende formatie. "Daarna pakten we het goed op. Het regent misschien geen kansen, maar we praten wel over internationaal voetbal."

De tweede helft stond in het teken van controleren. Dit gebeurde zonder veel problemen en zonder de gewisselde Jaap Stam (licht geblesseerd). Hij werd vervangen door PSV'er André Ooijer. "Ik vond hem een uitstekende indruk maken als centrale verdediger. Defensief, maar ook in zijn passing naar voren toe", gaf Frank de Boer een pluim aan de invaller, die toch een beroerde week achter de rug had met zijn club. "Dit zijn mooie gelegenheden om even de zinnen te verzetten en iets recht te zetten", vond Ooijer, die zelf tevreden was over z'n invalbeurt. Hoewel hij pas op het laatste moment werd geselecteerd, is hij een waardig alternatief voor Stam.

Over iets minder dan twee maanden staat de laatste fase van het rouwproces geprogrammeerd. Tegen Amerika moet het Nederlands elftal het laatste restje ellende van zich afspelen om na de zomer goed beslagen ten ijs te komen voor de EK-kwalificatie. De eerste tegenstander wordt vandaag bekend als de UEFA loot voor het wedstrijdprogramma van groep 3, waarvoor een eerdere bespreking spaak liep.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 28 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.