De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 28 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Olof van der Meulen
terug in nationale ploeg

Van onze medewerker

   
 

Dit opzienbarende nieuws bracht bondscoach Goedkoop tijdens de presentatie van zijn selectie - Olof van der Meulen, één van de olympische helden uit het gedenkwaardige volleybaljaar 1996, keert terug in de nationale ploeg. De vrolijke Fries heeft bondscoach Bert Goedkoop zijn steun toegezegd tijdens de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden die in mei van dit jaar worden gespeeld. Tijdens de World League, in juli, zal de 33-jarige aanvaller in ieder geval niet meedoen. Wel is het mogelijk dat Van der Meulen tijdens het WK, eind september in Argentinië, weer van de partij is.

middag in de Amsterdam Arena. Het mag TVN dan financieel niet voor de wind gaan, maar de ambities reiken nog steeds tot in de top, zo vertelde directeur Jan Tilmans.

Bert Goedkoop wil met Oranje terug naar de absolute wereldtop en gaf een gedegen voorbeschouwing over het komende internationale seizoen. Officieel zou hij alleen de selectie voor de jaarlijkse World League presenteren, maar dat is zeker niet het belangrijkste evenement van de komende zomer. De drie kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2003 (op 17, 18 en 19 mei in Rotterdam) wil Goedkoop koste wat het kost winnen. Deelname aan de EK is namelijk een belangrijke stap richting de Olympische Spelen van 2004 en Spanje is in de kwalificatiepoule een gevaarlijke opponent. "Alle hens aan dek", noemde Goedkoop de situatie in de aanloop naar dat EK. En daarom werd Olof van der Meulen gevraagd tijdens deze wedstrijden al zijn ervaring in dienst te stellen van Oranje. De geslepen buitenaanvaller, die jaren in Japan en Italië zijn geld verdiende, speelt in het shirt van VC Omniworld nog wekelijks de sterren van de hemel in de Nederlandse competitie. "Hij is fitter dan ooit en speelt als een jonge hond", zei Bert Goedkoop. "En hij is iemand die het Nederlandse volleybal na aan het hart ligt. Hij wil gewoon helpen."

Van der Meulen speelde in september 1997 zijn laatste interland en vindt het een eer dat hij dit team op weg naar het EK kan helpen. "Nee, het maakt me niets uit of ik speel of niet. Ik doe gewoon mijn uiterste best. Het gaat om het Nederlands team en niet om mij."

World League-selectie 2002: Spelverdelers: Nico Freriks, Dirk-Jan van Gendt, Joost van der Hoek, Erik Siebers. Passer/lopers: Reinder Nummerdor, Guido Görtzen, Jochem de Gruijter, Allan van de Loo, Robert Horstink, Joram Maan. Middenaanvallers: Mike van de Goor, Sander Olsthoorn, Joppe Paulides, Dennis van der Veen, Michiel van der Kuip. Diagonaalaanvallers: Richard Schuil, Wytse Kooistra. Libero: Joost Kooistra.

Bondscoach Angelo Frigoni heeft 23 volleybalsters uitgenodigd voor een trainingsstage van 21 april tot en met 6 mei. Tot de groep behoort Elles Leferink. De speelster bedankte vorig jaar omdat ze zich achtergesteld voelde bij een aantal speelsters. Na een gesprek met technisch coördinator Toon van der Brugt van Top Volleybal Nederland (TVN) besloot ze zich weer beschikbaar te stellen. Naar aanleiding van de stage zal Frigoni twaalf vrouwen kiezen voor de oefenreeks tegen China in mei. Daarna zal hij een andere ploeg samenstellen voor het internationale toernooi in juni in Montreux. Deze selectie gaat in juni naar de EK-kwalificatie.

De groep van 23: Riëtte Fledderus, Kim Staelens, Chaïne Staelens, Susan Freriks, Francien Huurman, Ingrid Visser, Irina Donets, Elles Leferink, Erna Brinkman, Manon Flier, Maureen Staal, Elke Wijnhoven, Ruth Heerschap, Sandra Wiegers, Janneke van Tienen, Marieke Coenen, Ellen Luttikhuis, Ruth Minderhoud, Janneke den Butter, Titia Sustering, Silvia Raaijmakers, Mirjam Orsel en Caroline Wensink.

De voor zondag geplande bekerfinale tussen Piet Zoomers/Dynamo en VC Omniworld staat onder druk. Alcom Capelle heeft beroep aangetekend inzake een protest tegen de gang van zaken tijdens het kwartfinaleduel tegen Dynamo. De commissie van beroep wil voor zaterdag een uitspraak doen. Als het protest ontvankelijk wordt verklaard, wordt de eindstrijd uitgesteld. Het protest van Capelle draait om het beslissende punt in de vierde set.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 28 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.