De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 28 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Vendex klust erbij in België

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

AMSTERDAM - Detailhandelsconcern Vendex KBB maakte gisteren bekend de Belgische doe-het-zelfketen Brico over te willen nemen en daarnaast met een aantal partijen in gesprek te zijn over de verkoop van de Hans Anders-optiekgroep. De huidige eigenaar van de Brico-keten is de Belgische onderneming GIB. Met de overname is een bedrag van €550 miljoen gemoeid.

De Brico-groep heeft doe-het-zelfketens in België en in Frankrijk, Spanje en Portugal. De activiteiten in de laatst genoemde drie landen wil Vendex meteen weer doorverkopen aan de Franse onderneming Leroy Merlin. Beide transacties moeten los van elkaar nog worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteiten, maar Vendex KBB topman Marcel Smits zei daar geen problemen te verwachten.

Leroy Merlin betaalt Vendex €342 miljoen voor de Brico-bouwmarkten in Frankrijk, Spanje en Portugal. De Franse onderneming is al actief in de doe-het-zelfbranche en exploiteert verschillende ketens in Frankrijk, Spanje, Brazilië, België, Italië en Polen. Vendex KBB behoudt de Belgische activiteiten. Dit betekent dat het concern per saldo voor €163 miljoen eigenaar wordt van 97 Brico-vestigingen, die met 1620 werknemers een omzet van €310 miljoen per jaar draaien. De keten is met een aandeel van 17% marktleider in België. De overname draagt direct bij aan de nettowinst van Vendex (voor afschrijving goodwill).

Door de overname komt de omzet van Vendex in deze markt boven de €1 miljard uit. Daarmee wordt Vendex één van de grootste partijen in de Benelux. De Belgische keten gaat verder onder de huidige naam en er zullen geen wijzigingen plaatsvinden in de leiding van het huidige management.

Vendex ziet België als een logisch vervolg op de expansie van de Praxis-groep in Nederland, waarin de doe-het-zelfactiviteiten van het concern zijn ondergebracht. De groep exploiteert nu twee formules, Praxis en Formido, met samen meer dan tweehonderd vestigingen en een omzet van €737 miljoen en een operationeel bedrijfsresultaat van €45,3 miljoen in 2001.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 28 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.