De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 28 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Oude economie is hip

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Beleggers zochten hun toevlucht gisteren op de Amerikaanse beurzen vooral bij toeleveranciers van de oude economie en de defensie-industrie met het eind van het eerste kwartaal in zicht. Tegelijkertijd explodeerde de goudprijs. De Dow sloot uiteindelijk 73,55 punten hoger op 10426,91, ofwel een stijging van 0,7%. De Nasdaq sloot nipt in de positieve kolom, met 2,58 punten winst op 1826,75.

Ook goud bleek een aantrekkelijke haven voor beleggers die onrustige tijden verwachten met de komst van de eerste kwartaalcijfers. De goudprijs steeg gisteren maar liefst met $5,50 tot $302 per ounce. De goudfondsen-index sloot ruim 5% hoger. "Een dergelijke forse winst binnen één dag zie je niet vaak. Al helemaal zelden gebeurt zoiets in combinatie met een stijgende beurs. Beleggers speculeren blijkbaar op inflatie", aldus een handelaar van Prudential Bache Securities.

De grootste stijgers op de aandelenbeurs waren vliegtuigbouwer Boeing (+$1,54 op $47,33), machinebouwer Caterpillar (+$1,24 op $57,49) en United Technologies (+$1,25 op $73,75), leverancier van motoren en andere apparatuur voor de luchtvaart. De belangstelling voor deze bedrijven werd bovendien aangemoedigd door zakenbank Merril Lynch, die voorspelde dat de Bush-regering in de toekomst aanzienlijk meer zal gaan besteden aan aankopen voor de defensie.

Telecombedrijf AT&T profiteerde van een opwaardering door zakenbank Bear Stearns van 'neutraal' naar 'aantrekkelijk'. Volgens analisten van de bank is het concern momenteel ondergewaardeerd, terwijl AT&T het beste merk in de telecommarkt bezit en er inmiddels veel vooruitgang geboekt is met de reductie van de schuldpositie. Dankzij de bank sloot AT&T de dag $0,30 duurder op $15,45.

Het vertrouwen in de technologiefondsen was minder groot. Dell Computers moest een kwartje achteruit op $15,45. Het internetbedrijf Amazon kreeg een knauw van een analist van Lehman Brothers die stelde dat het aandeel erg duur was, zelfs nu het bedrijf vol op stoom ligt. Amazon ging 3,9% achteruit op $14,25.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 28 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.